szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A harmadik olimpiáján szereplő Hatos Gábor elvesztette a bronzmérkőzést, így a pontszerző ötödik helyen végzett a londoni olimpián, szabadfogású bírkózásban. Ezzel pályafutása legjobb eredményét érte el az olimpiákon.

Nehezen indult a mérkőzés az üzbég Tigiev ellen, ugyanis nem tudott akciót indítani Hatos Gábor. Csak gyűrték egymást a felek, amikor egy hirtelen mozdulattal Gábor lábára támadt az üzbég bírkózó és értékelhető akciót hajtott végre. Az akcióért kapott pont ki is tartott egészen az első szakasz végéig. Ezzel Tigiev 1-0-ra vezetett összesítésben.

A második szakaszban ugyanaz a passzivitás jellemezte mindkét bírkózót, mint az első részben, Tigiev sem akciózott annyit mint korábban. Végül a színes golyók döntöttek a mérkőzés további alakulásáról, ami az üzbégnek kedvezett. Ő támadhatott Gábor lábára, akinek állva kellett volna maradnia fél percig, ahhoz, hogy a pontot megkapja a jó védekezésért. Sajnos Tigiev hamar ledöntötte a magyar fiút, így eldőlt a második szakasz is az ő javára.

Hatos Gábor, aki hamradik olimpiáján szerepelt, a mostanival karrierje legjobb eredményét érte el, mivel az ötödik, pontszerző helyen végzett a londoni olimpián.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egymillió forintra bírságolták Gődény Györgyöt

Egymillió forintra bírságolták Gődény Györgyöt

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

Korrupt vizsgabiztosokat kaptak el egy Pest megyei műszaki állomáson

Korrupt vizsgabiztosokat kaptak el egy Pest megyei műszaki állomáson