szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az oroszok sportminisztere, Vitalij Mutko úgy érzi, hogy a britek a politikát hívják segítségül, hogy minél több érmet tudjanak szerezni a londoni olimpián.

Mutko az orosz médiának nyilvánította ki érzéseit: "A britek éppen olyanok, mint a kínaiak voltak a pekingi olimpia idején. Itt Londonban mindenki azt szeretné, hogy ők nyerjenek. Nagyon erős politikai hátszelük van ehhez."

Azok után fakadt ki a sportvezető, hogy szembe kell nézniük azzal, hogy amióta 1952-ben Szovjetunióként csatlakoztak a játékokhoz, még sohasem szerepeltek ilyen rosszul az éremtáblázaton. 2004-ig többnyire az amerikaiakkal küzdöttek a legjobb nemzet címéért.

Az angolok jelenleg 60 éremmel rendelkeznek, melyből 27 arany, míg az oroszoknak a 70 érméből "csak" 19 darab a legfényesebb érem. Mutko reakciója azért is érdekes, mert már a játékok előtt elmondta, hogy nem lesz nemzeti tragédia, ha negyedik helyen végeznek az éremtáblázaton.

Az oroszoknak nagy reményeik voltak az ökölvívóikban, akik leszerepeltek. Egyikük sem jutott döntőbe, amivel kapcsolatban felhozta, hogy az angol bokszolókat olyan hatékonysággal támogatták a nézők, hogy a bírókat is maguk mellé állították.

Az ökölvívás eddig is nagy talány volt mindenki számára, hiszen a pontozások több esetben nem egyeznek a nagy többség elképzeléseivel. Ilyenkor persze felvetődik a korrupció gyanúja is - olvasható a Yahoo Sport oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Megyei adatok: Győr-Moson-Sopron megyében rosszabb a helyzet, mint Budapesten

Megyei adatok: Győr-Moson-Sopron megyében rosszabb a helyzet, mint Budapesten