szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kemény Dénes lemondásával a férfi vízilabda-válogatottat ideiglenesen Benedek Tibor és Mátéfalvy Csaba veszi át - közölte a Magyar Vízilabda Szövetség. Új kapitányt december előtt nem választ a szövetség.

Tizenhat év után távozik a vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Kemény Dénes, miután bejelentette, hogy nem kívánja megújítani az év végén lejáró szerződését a Magyar Vízilabda Szövetséggel.

A mai döntés értelmében a férfiválogatott soron következő, október 31-i, és november 3-i mérkőzésein ideiglenes megbízatással a válogatott két edzője, Benedek Tibor és Mátéfalvy Csaba irányíthatja az együttest - közölte a vízilabda szövetség, hozzátéve, hogy erről a végleges döntés, a szeptember 26-i elnökségi ülésen születik majd meg. Az új szövetségi kapitány személyéről a 2012. decemberi MVLSZ tisztújító közgyűlést követően születhet döntés - írják.

A Sydney-ben, Athénban és Pekingben olimpiai bajnok, Londonban azonban csak ötödik helyezett magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a válogatott hivatalos oldalának azt nyilatkozta: "Köszönöm mindenkinek a segítséget, aki a munkámban mellettem állt és sok sikert kívánok a folytatáshoz." A válogatott kapitánya azt is elmondta, arra a legbüszkébb, hogy "a csapat eredményei, a 12 évig tartó olimpiai veretlenség és játékosai sportemberi kisugárzása új dimenzióba emelte a vízilabdázást Magyarországon, sok-sok gyerek választja nap mint nap ezt a gyönyörű sportágat".

Kemény Dénes a döntése hátteréről nem kívánt további részleteket elmondani, de azt mondta, hogy vasárnap Miskolcon, a városi uszodánál, a Hírességek Fala ünnepélyes avatásán minden kérdésre szívesen válaszol.

Kemény Dénes szövetségi kapitányi időszaka alatt a magyar válogatott 29 világversenyen szerepelt és 24 alkalommal éremmel tért haza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”