szerző:
hvg.hu

Cristiano Ronaldo tegnap bebizonyította, hogy bármennyire is kegyetlen, mikor gólt kell szerezni, képes hibázni akkor is, ha csak a kapu van vele szemben és hét méterre áll tőle. Nem ő az egyetlen az európai elitből, aki ordító helyzetben hibázott. Íme néhány eset, ami az év végi összeállításokban egészen biztosan szerepelt korábban.

Elsőként természetesen meg kell mutassuk a legfrissebbet, Cristiano Ronaldo helyzetét, amit képes volt elpuskázni a Rayo Vallecano ellen. Szerencséjére nem ez az egy lehetőség döntött a mérkőzés sorsáról, mert ha így lett volna, akkor pszichológus segítségével kellett volna feldolgoznia a történteket. Valószínűleg igy sem lesz könnyű.

A következő videón egy liverpooli legenda puskázza el a világ egyik legnagyobb helyzetét. 1980-ban történt az eset a Manchester United ellen. Alan Hansen remekül ugratta ki magát a United védők között, akit végigkísért "King Kenny", aki végül meg is kapta a labdát, nagyjából 2 méterre a kaputól, hogy elpuskázhassa a befejezést. Egyetlen szerencséje talán, hogy a bíró les címén érvénytelenítette volna.

Freddie Ljungberg őrületes hibája nem is olyan régen történt. A 2005-ös Bolton elleni FA-kupa negyeddöntőt játszotta az Arsenal színeiben, amikor egy középre adott labdát könnyedén a kapu fölé vágott, nagyjából három méterről. A környékén csak csapattárs volt, és egy hatalmas kapu. Nem sikerült eltalálnia.

Chris Iwelumo elképesztő tévesztése még közelebb volt napjainkhoz. Mindössze négy éve volt, mikor lehetőséghez jutott a skót válogatottban, a norvégok ellen. Úgy érezte, hogy nem maradhat hálátlan, maradandót kell alkotnia. Meg is tette, a beadás olyannyira váratlanul érte, hogy képtelen volt betalálni belőle. Látványos hibát követett el.

1997-ben a Nottigham Forest színeiben szerepelt az egyszeres angol válogatott játékos, Steve Stone. Hosszú kihagyás után tért vissza, ami örömmel töltötte el a híveket, hiszen a csapatnak nagyon nem ment. Azt ők sem sejtették, hogy Stone visszatérése utáni első megmozdulásainak egyike nem az eredményességről fog szólni, főleg úgy, hogy kevés ember van, aki ezt a helyzetet elhibázta volna.

A manchesteri legenda, Ryan Giggs sem mindig a hatalmas góljairól volt híres. A 2003-as esztendő egyik emlékezetes jelenete lett az övé. Az ötödik fordulóban jártak az FA-kupában, amikor az Arsenal volt az ellenfelük. Giggs a tizenhatos közelében kicselezte a kapust, a védőt, már csak a kapu volt vele szemben, amit nem tudott legyőzni. Nagy erővel fölé bombázott.

Van Vossen egy Rangers-Celtic örökrangadón tett boldoggá számtalan Celtic-szurkolót 1998-ban. Olyan elegánsan emelte át a kaput néhány méterről, mintha arra gondolt volna, hogy a kapus előtte áll és a kapu pedig a nézőtéren várja, hogy bevegyék.

Végül egy alsóbb ligás mérkőzés kerül be az összeállításba. Rocky Baptiste a Harrow Borough játékosa volt képes olyan hibát elkövetni, amit mindenkinek látnia kell. Nem is érdemes róla semmit írni, elég csak végignézni a képsorokat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Két drón is besegített a Notre-Dame oltásába

Két drón is besegített a Notre-Dame oltásába

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta

Csúsztatásokkal teli hirdetésben alázza riválisait az LMP

Csúsztatásokkal teli hirdetésben alázza riválisait az LMP

Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Ezen a drónvideón tisztán látszik, mi maradt a Notre-Dame-ból a tűz után

Ezen a drónvideón tisztán látszik, mi maradt a Notre-Dame-ból a tűz után

Napos idővel indul a hosszú hétvége

Napos idővel indul a hosszú hétvége