szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikaifutball-liga (NFL) vezetősége megegyezett a bajnokság hivatalos játékvezetőivel, akik csütörtökön már munkába állhatnak a Cleveland Browns-Baltimore Ravens mérkőzésen.

Szerda éjszaka nyolcéves megállapodást írt alá az NFL a játékvezetők szövetségével (NFLRA), amely után hivatalosan befejeződött a hivatalos játékvezetők kizárása a ligából. A megegyezés aláírását követően Roger Goodell bejelentette, hogy a bírók már csütörtök éjszaka magukra ölthetik csíkos mezüket a Cleveland Browns-Baltimore Ravens mérkőzésen.

Az új kollektív szerződés a leghosszabb az NFL történetében, amit a két fél ellátott aláírásával.

"A hosszú távú elképzeléseink szerint fejlődnünk kell minden területen, beleértve a játékvezetést is" – írta Goodell a közleményében. "Ez a megegyezés támogatja a hosszú távú reformokat, ami javíthatja a bíráskodást. A csapatok, a játékosok és a szurkolók szerettek volna következetességet és minőséget a játékvezetésben, amit meg is érdemelnek."

A tanácstalan sportbírók
©

Az egy amerikai sportportál által élesen kritizált Goodell hozzátette még, hogy hálásan köszöni a szurkolók rajongását és szenvedélyét, amiért kiálltak a bajnokság mellett. Tette mindezt úgy, hogy az elmúlt időszak bosszúságaiért, többnyire a nagyhatalmú sportvezető tehető felelőssé.

A hír hallattán megkérdezték a bajnokság egyik legismertebb játékvezetőjét, Ed Hochulit, hogy ő hogyan reagált a hírre: "Amint meghallottam, hogy mi történt, azonnal a földre vetettem magam és elkezdtem fekvőtámaszokat csinálni."

A "váratlan" fordulat azután következett be, hogy az elmúlt fordulóban egy erősen vitatható ítélet után szerzett touchdownt a Seattle Seahawks. A pótbírók kirívóan sok hibás döntésének hatására a játékosok és edzők már a sztrájkot tervezgették. Ha nem is közvetlenül ez az ítélet hozott eredményt a hivatalos játékvezetőknek, de rendkívül nagy szerepe volt a megegyezésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bámulatosan tudja lecserélni az égboltot, a felhőket a Photoshop új funkciója – videó

Bámulatosan tudja lecserélni az égboltot, a felhőket a Photoshop új funkciója – videó

A főváros kontójára álmodott nagyvonalú segélyprogramot a pesti vendéglátásnak a kamara

A főváros kontójára álmodott nagyvonalú segélyprogramot a pesti vendéglátásnak a kamara

Matolcsy nem akarta látni, hogy jön a recesszió, de most rájött, hogy itt van

Matolcsy nem akarta látni, hogy jön a recesszió, de most rájött, hogy itt van