szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Az elnökség választ, de minden lehetőséget megragadok, hogy én kapjam meg az esélyt - mondta Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott ideiglenes szakvezetője a köztévé reggeli műsorában.

Benedek Tibor szerint a magyar vízilabdában az egyik legfontosabb feladat annak elérése, hogy az Európa-bajnokságnak ugyanolyan értéke legyen, mint az olimpiának. A 40 éves, háromszoros ötkarikás aranyérmes erről azt követően beszélt az M1 Ma reggel című műsorában csütörtökön, hogy a sportági szövetség elnöksége megbízta: irányítsa ő az idén hátralévő két mérkőzésen a nyári londoni olimpián ötödikként végzett férficsapatot.

Benedek 2010 áprilisa óta másodedzőként segítette Kemény Dénes szövetségi kapitányt, aki a múlt héten jelentette be, hogy kitölti ugyan az év végén lejáró szerződését, de nem folytatja tovább a munkát a nemzeti együttesnél. "Dénessel úgy beszéltük meg, hogy közös munka lesz, s a klubok segítségére is számítunk a románok és az olaszok elleni, egy hónap múlva esedékes Világliga-mérkőzéseken fellépő csapat kijelölésében - mondta a még játékosként is aktív, balkezes pólós, aki izgalmas feladatnak nevezte megbízatását. - Nagyon vártam a lehetőséget, hogy egyszer első számú edzőként dolgozhassak, s megtisztelő, hogy ha csak egy hétig is, de a válogatott kispadján ülhetek. Az azonban a jövő kérdése, az új elnökségtől függ, hogy mi lesz januártól, ki lesz az új kapitány."

Benedek Tibor hozzáfűzte: örül, hogy nagyon sokan őt javasolják, s megfelelő embernek tartják arra, hogy a jövő csapatát felépítse, ám lesznek más jelöltek is rajta kívül. "Az elnökség választ, de minden lehetőséget megragadok, hogy én kapjam meg az esélyt - mondta a három olimpiai bajnoki arany mellett világ- és Európa-bajnoki címmel is rendelkező Benedek, aki szakvezetőként két feladatot emelt ki, mint mielőbb megvalósítandót: "Évről évre kell koncentrálni, nem négy esztendőre, vagyis el kell érni, hogy az Eb-nek is ugyanolyan értéke legyen, mint az olimpiának. Amellett fiatalítani kell, s a válogatottba bekerülőknek már most, a románok és az olaszok ellen bizonyítani, hogy ott a helyük a csapatban."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élen jár energiapazarlásban a magyar lakosság

Élen jár energiapazarlásban a magyar lakosság

Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek

Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek

"Az éttermek csak azért nyithatnak ki, hogy kereszthuzatot csináljanak" - Kovács András Péter videóban magyarázza a kormány intézkedéseit

"Az éttermek csak azért nyithatnak ki, hogy kereszthuzatot csináljanak" - Kovács András Péter videóban magyarázza a kormány intézkedéseit