szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Viselkedési kódexet dolgozott ki a válogatott labdarúgóknak az angol szövetség. A kódex tartalmáról egyelőre nem lehet közelebbit tudni.

"Példaképül szolgáló játékosokról van szó, akiknek a magatartása rendkívül fontos, ezért már évekkel ezelőtt be kellett volna vezetni a szabályozást" - jelentette ki David Bernstein, az FA elnöke.

A lépés kiváltó oka Ashley Cole közelmúltbeli botránya volt: a válogatott hátvéd "sz..háziaknak" nevezte az FA elöljáróit a Twitter csevegőoldalon, miután négy bajnoki mérkőzésre eltiltották John Terryt, mert tavaly októberben rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers játékosára.

Az FA emellett 220 ezer fontra (közel 79 millió forint) is megbüntette Terryt, aki az ellene zajló eljárás miatt lemondta a válogatottságot.

A kódexről egyelőre nem közöltek részleteket, annyi ismert, hogy megengedik a játékosoknak az internetes közösségi oldalak használatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!