szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Turán Frigyes és Zsíros Gábor a hétvégén a San Remó-i Intercontinental Rallye Challenge (IRC) futamon állt rajthoz egy Ford Fiesta Super 2000-essel. A magyar páros a figyelemreméltó hetedik helyet szerezte meg összetettben, amely hat pontot eredményezett számukra.

Tíz szakasz várt a mezőnyre San Remóban, amelyen összesen 204 versenykilométert kellett teljesíteni az indulóknak. A futam nehézségére jellemző, hogy Magyarországon talán összesen nincs annyi kanyar, mint ezen az olasz versenyen.

A mezőnyben több nemzetközi szinten is elismert pilóta állt rajthoz, amelyek közül a 2010-es IRC-bajnok Juho Hanninen járt a legrosszabbul, hiszen a negyedik, egyben éjszakai szakaszon egy bal kanyarban fejezte be a futamot. Szerencséje volt, nagyobb baj is lehetett volna belőle.

Turánék - akik a világbajnokság egyik legjobb pilótájának, a norvég Petter Solbergnek a meghívására mehettek Olaszországban - a verseny elején óvatosabban kezdtek, majd ahogy fogytak a kilométerek egyre jobban belelendültek. Az első nap végi negyedik gyorsaságin - ami 44 kilométer hosszú volt - kimondottan élvezték a versenyzést:  "Az éjszakai szakasz volt a legnagyobb élmény, még a technikai probléma ellenére is. Olyan volt, hogy a végén legszívesebben még egyszer mentem volna. A negyvennégy kilométer végig tele nézőkkel, tábortüzekkel, s a hossza miatt iszonyatos koncentrációt igényelt." - mesélte Turán az élményeit.

Az első nap végét a nyolcadik helyen zárták a magyarok, akik a második napon még javítani is tudtak a remek helyezésen, végül több, mint 200 kilométernyi száguldozás után az összetett verseny hetedik helyén zártak, amely hat pontot jelent az IRC értékelésében.

A futam után Petter Solberg is elismerte a magyarok említésre méltó teljesítményét: "Örülök, hogy Friciékkel dolgozhattam. Borzasztóan nehéz verseny volt, de a végén remek eredmény született, amely azt mutatja, hogy van értelme a további közös munkáról beszélgetni. Gratulálok a fiúknak!" – nyilatkozta a világbajnok pilóta.

A futamon további két páros indult. Puskádi János és Gódor Barnabás a 21., míg Bujdos Miklós és Milcsevics Loránt a 23. helyen végzett.

San Remo-rali
Abszolút végeredmény: 1. Basso, Mitia (olasz, Ford Fiesta S2000) 1:20:04.3, 2. Kopecky, Dresler (cseh, Škoda Fabia S2000) 10.1 mp h., 3. Perico, Carrara (olasz, Peugeot 207 S2000) 1:07.1 p h., ...7. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (magyar, Ford Fiesta S2000) 3:31.9 p h.

forrás: Turán Motorsport

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat

Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat

Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések

Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések

A Twitter vezérigazgatója egyáltalán nem ünnepli Trump kitiltását

A Twitter vezérigazgatója egyáltalán nem ünnepli Trump kitiltását