szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégsem elképzelhetetlen, hogy Douchev-Janics Natasa szerb színekben versenyezzen. A Szerb Kajak Kenu Szövetség (KSS) facebook oldalán megjelent nyilatkozat szerint előfordulhat, hogy Janics férje lesz szerb állampolgár, így a szabályok értelmében Janics szerb színekben versenyezhetne.

A KSS facebook oldala ma reggel közölt egy nyilatkozatot, amelyben a szövetség vezetője, Mirko Nisovics értetlenkedve figyeli azt a nagy felhajtást, ami Janicsot most körülveszi. Véleménye szerint hamarosan hazájába érkezik a háromszoros olimpiai bajnok kajakos: "Beszéltem Natasával, aki már a jövő héttől Belgrádban lesz, s minden bizonnyal edzeni is fog, hiszen a kajakok szállítása is szóba került. Nem esett szó arról, hogy meggondolta volna magát, s nem Szerbia, hanem egy másik ország színeiben kíván indulni a jövőben. A beszélgetésünkből nekem ez volt a benyomásom. Én hiszek neki" - olvashatóak Nisovics szavai a Magyar Szó honlapján. A szövetség első embere továbbra is tartja, hogy nem fognak fizetni a sportolóért, mert nincs meg hozzá a megfelelő hátterük.

Egy titokzatos kijelentést azonban tett: "Annak a célnak az érdekében, hogy Natasa szerb színekben induljon, meg fogjuk találni a megoldást", majd eképpen zárta a nyilatkozatát: "Végezetül mindenkinek azt ajánlom, hogy ne foglalkozzanak a találgatásokkal, és hogy hagyják Natasát békén."

A szövetség első emberének a kijelentése meglepő lehet, de ha jobban belegondolunk, van egy megoldás, amit szintén a KSS ismertetett: "Nem hivatalosan úgy tudjuk, hogy van arra lehetőség, hogy, ha minden húr szakad, Andrian Dusev szerb állampolgár legyen, ennek pedig az lenne a célja, hogy a felesége a következő év elejétől gond nélkül a szerb válogatott színeiben indulhatna a nemzetközi versenyeken…"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!