szerző:
hvg.hu

Mikler, Sulc és Larholm parádés játékával a Szeged nyerte a Veszrpém elleni csúcsderbit. Skaliczki László csapata lekottázta a vendégek játékát és győzött 31-24-re, ezzel átvette a vezetést a férfi kézibajnokságban.

A Pick Szeged nem hagyta érvényesülni Carlos Ortega taktikai elképzeléseit. Az MKB Veszprém védelme és támadósora csődöt mondott, a Szeged rendkívül nagyot harcolt, és megérdemelten szerezte meg a két pontot hazai pályán.

Pick Szeged - MKB Veszprém 31-24 (17-14)
gól: Larholm 8, Sulc 8, Pribanic 4, Ancsin 3, Blazevic 3, Vadkerti 2, Prodanovic 1, Balogh 1, Buday 1, illetve Nagy 7, Dzsamali 4, Császár 3, Sulic 3, Iváncsik T. 2, Terzic 2, Oneto 1, Ugalde 1, Gulyás 1

Nagy László először játszott veszprémiként egykori nevelőegyesülete ellen, ami külön pikantériát adott a mérkőzésnek. Nem kímélték őt a szegedi szurkolók, "Szíven szúrt város" felirattal fogadták Nagyot, egy másik drapérián egy korábbi nyilatkozatát idézték: "Számomra csak a Barcelona és a Szeged", egy harmadikon pedig az állt: "Grande László! Szorított a spanyolcsizma, lecseréltem Navracsics-papucsra" - bemutatásánál és góljainál pedig hatalmas füttykoncertet kapott. Ezek ellenére is ő lőtte a Veszprém első gólját, majd Iváncsik Tamás és Sulic találatával vezettek a vendégek - ezen a meccsen ekkor, a hatodik percben utoljára.

©

A Szeged nagyon nagy fölényben játszott, Alilovic nem tudta hozni a Kiel ellen mutatott teljesítményét. Fazekast már az első félidőben pályára küldte a spanyol szakvezető. Ortega a találkozó előtt boldogan nyilatkozta, hogy két világklasszis kapus áll rendelkezésére. Azok is, csak ezen a napon nem ment nekik, bár Fazekas beállása lendített valamelyest a vendégek játékán. Ekkor Nagy is többet vállalt és az ő góljaival tartotta magát a Veszprém.

Zubai próbálja tartani Nagy Lászlót
©

A Szegednek azonban sikerült kifognia a szelet a Bajnokok Ligájában száz százalékos csapat vitorlájából, amikor  támadásban nem ment, akkor védekezésben fogták meg a komplett veszprémi csapatot. Teljes tanácstalanság látszott a vendégeken támadásban, csak pillanatokra lehetett látni azokat a játékosokat, akik zsinórban megverték az Atlético Madridot és a THW Kielt is.

Iváncsik Gergő és Frantisek Sulc
©

A hazaiaknál támadásban Sulc és Larholm varázsolt, hátul pedig Miklert egész egyszerűen nem lehetett átlőni. Ortega sokat forgatta csapatát, ugyanakkor érthetetlen módon meg sem próbálta a szélen Iváncsik Gergőt, aki az 52. percben jutott először lehetőséghez: védekezésben, zavarónak. A második félidőben voltak fellángolásai az MKB-nak, de ezeket módszeresen elfojtotta Skaliczki László alakulata, amely nyomokban sem idézte a BL-ben alulteljesítő gárdát.

A második félidő közepén egy 5-0-ás rohammal végérvényesen eldöntötte a találkozót a hazai csapat, amely tavaly kétszer is megverte otthonában a Veszprémet (mindkétszer 24-23-ra). A veszprémi esetlenkedés végül elkeseredett próbálkozásokba csapott át. Jamali erőlködött a bal átlövő posztján, de Ancsin minden alkalommal remekül lépett ki rá. Így véletlenszerű lövésekkel próbálkoztak, amiket a bombaformában védő Mikler rendre hatástalanított (20 alkalommal védett egész meccsen!).

A mai mérkőzésen az első félidő 10. percétől egyértelmű volt, hogy a sztárok egész sorát felvonultató veszprémieket a rendkívül egységes szegediek meg fogják verni. Skaliczki László tökéletesen felkészítette csapatát és 31-24-re megnyerte az első "Szeged-Veszprém háborút" Carlos Ortega ellen.

Meccs utáni mondatok

„A szegediek fantasztikusan küzdöttek hatvan percen át, Mikler nagyon jó napot fogott ki, de támadásban is kiemelkedően teljesítettek, maximálisan megérdemelték a győzelmet. Remélem, jókor jött nekünk ez a pofon, össze kell kapnunk magunkat, és a tanulságokat levonni. Az élet nem áll meg, persze szerettünk volna itt Szegeden is győzni, de megyünk tovább! Védekezésben nagyon lagymatagok voltunk, az akarással nem volt gond, de hiányzott a keménység. Amikor kellett volna, akkor sem tudtunk átbillenni a holtponton, a második félidőt valamivel jobban kezdtük, de utána ismét óriásira nőtt a különbség, amit nem tudtunk ledolgozni" – nyilatkozta Nagy László az RTL Klubnak.

Skaliczki László: Ez a meccs is bizonyította, a két csapat Szegeden mindig nagy derbit játszik, függetlenül a mutatott formától. Az utóbbi időben kevés öröm ért minket, kaptunk kritikákat, most azonban jó volt megélni, hogy a kemény és céltudatos játékunkkal a Veszprém fölé emelkedtünk. A mi akaratunk érvényesült, gratulálok a csapatomnak, és köszönöm a közönségnek a biztatást!

Carlos Ortega: Összességében, a játék minden elemében jobb volt a Pick Szeged. Tudtuk, hogy fontos meccset játszunk, most a szegediek készültek fel jobban.

Mikler Roland: Talán felesleges is mondanom, milyen fontos volt a meccs. Igyekeztünk bebizonyítani a szurkolóknak, mindig szükségünk van rájuk, nem csak akkor, amikor jól megy a játék, hanem akkor is, amikor gödörbe kerülünk. Nagyot játszottunk ma!
 
Schuch Timuzsin: Szomorú vagyok, hogy ennyivel kikaptunk. A Szegednek a legutóbbi BL-meccsei nem sikerültek jól, most azonban elkapták a fonalat, szinte bárhonnan képesek voltak gólt szerezni. Készültünk a meccsre, tudtuk, mire számíthatunk a Szeged ellen, de mégsem voltunk képesek védekezésben megtalálni az ellenszerüket. (delmagyar.hu)

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Eperjesi gázrobbanás: hat embert még mindig keresnek

Eperjesi gázrobbanás: hat embert még mindig keresnek

Ötre nőtt az odesszai tűzeset halálos áldozatainak száma

Ötre nőtt az odesszai tűzeset halálos áldozatainak száma

Mehet a YouTube-on a kivégzés is, ha csak játszásiból van

Mehet a YouTube-on a kivégzés is, ha csak játszásiból van

Ronaldinhóval bulizott Curtis (fotó)

Ronaldinhóval bulizott Curtis (fotó)

730 ezer olyan ember dolgozik ma Magyarországon, akinek el tudnák venni a munkáját a robotok

730 ezer olyan ember dolgozik ma Magyarországon, akinek el tudnák venni a munkáját a robotok

Több ember megsérült egy balesetben a 44-es főúton, teljes útzár

Több ember megsérült egy balesetben a 44-es főúton, teljes útzár