szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Sportközpontok kezelésébe, vagyis állami tulajdonba került egy október 17-i kormányhatározattal a BME és az ELTE Bogdánfy úti sporttelepe.

A 2012. október 17-i Magyar Közlönyben szerepel az a kormányhatározat (1456/2012.), amely tartalmazza, hogy a 4082/23 helyrajzi számú ingatlan – ez a BME és az ELTE Bogdánfy úton levő sporttelepeit jelenti – a Nemzeti Sportközpontok kezelésébe kerül - írja az ELTE Online.

Kalina Gergely, az EHÖK elnöke ezzel kapcsolatban azt mondta: ”miközben a felsőoktatásból újabb milliárdokat vonnak ki, az egyetemi polgárság egészséges életmódját és szórakozását, kikapcsolódását biztosító ingatlanokat is elveszik az ELTE-től. Ezt senki nem magyarázhatja meg, és semmilyen érvvel nem győzhet meg minket arról, hogy ez az érdekünket szolgálja”.

Idén tavasszal Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a 16 éve félkész állapotban lévő Tüskecsarnok kapcsán kijelentette: a négyezer fős Tüskecsarnok és a hat kiegészítő munkacsarnok nagyrészt az egyetemi sportot szolgálja majd, s az építkezés 5,9 milliárd forintos beruházással várhatóan 2014-re fejeződik be.

A használat részleteit az ELTE, a BME és a MEFS együtt igyekezett letisztázni Vígh László kormánybiztossal, azonban a tárgyalások nem zárultak le. A sporttelepek államosítása után azonban egyelőre nem tudni, milyen árat kell majd fizetnie az ELTE-nek a saját létesítményei használatáért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!