szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb veszprémi kézilabdázó mondta le a válogatottságot. Ezúttal a kapus, Fazekas Nándor döntött úgy, hogy nem vállalja tovább a nemzeti színekben való szereplést. Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatott ma reggeli sajtótájékoztatóján állt elő bejelentésével.

Fazekas utoljára örült együtt olimpián Nagy Lászlóval és Zubai Szabolccsal
©

A kétszeres olimpiai bajnoki 4. helyezett (2004. Athén,  2012. London) kézilabdázó úgy érzi, még egy olimpiai ciklust nem tud vállalni, ezért átadja a helyét a fiatalabbaknak a kapuban.

Fazekas Nándor a következőket mondta a búcsúval kapcsolatban: "Két szempont miatt döntöttem úgy, hogy átadom a helyet a válogatottban a fiatalabbaknak: az egyik a csapat jövője, a másik pedig a családom. Három gyermekünk mellett az utóbbi időben bizony egyre nehezebb volt nekem és a családomnak is egy-egy világverseny, hiszen több mint egy hónapra kellett elszakadnom tőlük, ami érzelmileg is megterhelő volt, ugyanakkor rengeteg pluszfeladatot rótt az otthoniakra. Úgy érzem, most jött el a pillanat, hogy a csapat érdekeit is szem előtt tartva meghozzam a döntésem, hiszen az új olimpiai ciklusnak olyan kapusokkal kell nekivágnia a csapatnak, akik Rióban is eredményesen szerepelhetnek. Mivel hosszú távon már nem számolhat velem a válogatott, hiszen egyszer az én pályafutásom is véget ér, ezért maradok a fiúk legnagyobb szurkolója, és sok sikert kívánok nekik az Eb-selejtezőkön és a spanyolországi világbajnokságon is!" - olvasható Fazekas nyilatkozata a Kezi.hu-n.

Az elmúlt időszakban a hálóőr volt a harmadik játékos, aki lemondta a válogatottságot. Laluska Balázs és Iváncsik Tamás után ő volt a harmadik, aki az MKB Veszprém játékosaként búcsúzott a válogatottságtól.

Fazekas Nándor 1998-ban mutatkozott be a magyar válogatottban, és 1999-től kezdve számos világversenyen szerepelt a nemzeti csapattal. Összesen két olimpián, öt világbajnokságon és öt Európa-bajnokságon erősítette az együttest, amelyben 219-szer lépett pályára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!