szerző:
hvg.hu

Neil Lennon boldogságát nehezen tudja szavakba önteni a tegnap esti, Barcelona elleni győzelem után. A katalán csapat szakvezetője Tito Vilanova úgy érzi, nincs miért hibáztatnia a játékosait, megérdemelték volna a győzelmet.

A Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Celtic megverte a Barcelonát. Vitathatatlanul hatalmas meglepetés, de ha visszatekintünk a harmadik fordulóra - amikor csak nagy nehézségek árán tudott nyerni a Barca hazai pályán -, akkor talán nem is annyira váratlan.

A Celtic önfeláldozó védekezése és Forster kapus remeklése meghozta a várva várt sikert a zöld-fehéreknek, akik Victor Wanyamana és Tony Watt góljaival már 2-0-ra is vezettek a 4-szeres BL-győztes ellen. Végül Lionel Messi is betalált - a 91. percben -, de ez már csak a szépítéshez volt elég. Az argentinnél jobban talán senki nem akart gólt szerezni, de jobban örült volna, ha győztes mérkőzésen lövi a fia születése óta szerzett első gólját. "Mindent jól csináltunk, jobban játszottunk, mint két hete, de a labda egész egyszerűen nem akart bemenni" - tette hozzá a háromszoros aranylabdás.

A Celtic trénere Neil Lennon talán még most sem hiszi el, hogy legyőzték a 2010-2011-es BL kiírás győztesét: "Azt hiszem ez volt az egyik legcsodálatosabb este a klub történetében. Két dolog is meghatározó volt a 125. évfordulónk alkalmából. Egy, hogy játszhattunk a Barcelona ellen. Kettő, hogy képesek voltunk nyerni a nehézségek ellenére (sérülések, betegségek)."

Később kitért csapatának játékosaira, akikről csak szuperlatívuszokban tudott beszélni: "A játékosaim hősök, számomra ők a legnagyobb hősök. Nem tudok eléggé áradozni arról amit nyújtottak tegnap este. Ez már benne lesz a históriás könyvekben. Megverték a világ jelenlegi legjobb csapatát."

A Celticnek most már csak előre szabad tekintenie és táplálkozni ebből a sikerből. A következő fordulókban két nagyon nehéz találkozó vár a skótokra, hiszen versenyben vannak a továbbjutásért. Legközelebb a Benficával, majd a Szpartak Moszkvával találkoznak. A G csoport jelenleg nagyon együtt van, de ha így folytatja, akkor könnyedén továbbmehet a Celtic.

Spanyol részről Tito Vilanova nyilatkozott az újságoknak, aki úgy érzi, nem történt semmi drámai tegnap este. Mindent megtettek a győzelemért, mégsem sikerült megnyerni a mérkőzést: "Nem hibáztatom a játékosaimat. Gratulálnom kell nekik azért, amiért úgy játszottak a találkozó elejétől, ahogy kellett. Szerintem mi érdemeltünk volna győzelmet, amiért mindent meg is tettünk."

Ha csak a labdabirtoklási arányt és a kapura lövések számát vesszük alapul, akkor egyértelműen megérdemelt lett volna a Barca sikere. Azonban most is, mint korábban, csak nagy nehézségek árán találtak a kapuba, akkor is csak az utolsó pillanatban. Ha valamit fel lehet róni a katalánoknak, akkor az a helyzetek kirívóan gyenge kihasználása. Ettől függetlenül nincs elkeseredve Vilanova mester: "Ha nyertünk volna, akkor magabiztosan vezetnénk a csoportot. Még két mérkőzés hátra van, innentől kezdve minden rajtunk múlik."

A csoportot a Barcelona vezeti 9 pontot gyűjtve, a spanyolokat követi a Celtic 7, a Benfica 4 és a Szpartak Moszkva 3 ponttal. Az utolsó két fordulóban kiélezett csatákra lehet számítani.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Zavart férfi sétált be két benzineskannával a New York-i Szent Patrik-katedrálisba

Zavart férfi sétált be két benzineskannával a New York-i Szent Patrik-katedrálisba

Videó: Végre itt a Microsoft új digitális táblája, és jött belőle egy még nagyobb is

Videó: Végre itt a Microsoft új digitális táblája, és jött belőle egy még nagyobb is

Igazi GTI-gyilkos: 400 lóerős lett a Michelisz Norbi-féle utcai Hyundai i30 N

Igazi GTI-gyilkos: 400 lóerős lett a Michelisz Norbi-féle utcai Hyundai i30 N

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

Medián: Dobrev Klára a legismertebb és legnépszerűbb listavezető

Medián: Dobrev Klára a legismertebb és legnépszerűbb listavezető