szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fábián László öttusázó olimpikon a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója lesz januártól.

Január elsejétől Fábián László lesz a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója, miután a szervezet hétfői tájékoztatása szerint erről megállapodott Szabó Bence főtitkárral.

A MOB elnöksége október közepén az olimpiai bajnok kardvívó Szabó Bencét nevezte ki főtitkárának, s ezzel üresedett meg a sportigazgatói poszt.

Fábián László 1971-től 1980-ig a Budapesti Honvéd úszója, 1980-tól 1996-ig a Budapesti Honvéd öttusázója, 1982-től 1988-ig a Budapesti Honvéd, illetve 1988-tól 1993-ig a BSE, majd a Honvéd vívója volt. Nemzetközi szintű eredményeket öttusázásban és párbajtőrvívásban ért el. Öttusában 1981-től 1995-ig, vívásban 1987-től 1990-ig volt tagja a magyar válogatottnak. Két olimpián vett részt, az 1988-as szöuli játékokon tagja volt - Mizsér Attilával és Martinek Jánossal - az aranyérmes öttusacsapatnak a párbajtőrcsapat tagjaként pedig hatodik helyezést ért el. Az aktív sportolástól 1996-ban vonult vissza.

Sportvezetőként 1995-től a Budapesti Honvéd öttusaszakosztályának elnöke, majd társelnöke, elnökségi tagja, 1996-tól a MOB tagja. Sokat tett az öttusaversenyek lebonyolítási rendjének megújításáért. Fábián László 1993 óta a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja elnökségi tagja, 2004-től pedig alelnöke. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke, melynek 20 éve a tagja.

A sportvezető számos - szakedzői, vendéglátó-ipari főiskolai, közgazdaságtudományi egyetemi (MBA, PhD) - diplomával rendelkezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen