szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Janics Natasa ügye ismét az érdeklődés középpontjába került miután a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) úgy határozott, két évre felfüggeszti a sportoló versenyzési jogát. A szerb kajak-kenu szövetség fellebbez a döntés ellen – számolt be a Sportski žurnal hírportál pénteken.

A nemzetközi szervezet vezetői nem engedélyezték a háromszoros olimpiai bajnoknak, hogy szerb színekben evezzen a Magyar Kajak-kenu Szövetség panasza miatt. A magyar fél 150 ezer eurós kártérítést kért a Szerb Kajak-kenu Szövetségtől (KSS) –  emlékeztet a Sportski žurnal szerb hírportál. Fellebezünk az ICF döntése ellen – reagált a portálnak Mirko Nisovic a KSS elnöke, aki szerint az érvek mellettük szólnak, és készek arra, hogy megvédjék álláspontjukat.

Douchev-Janics Natasa felfüggesztésére reagált Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára is, írja a Sportski žurnal. Ábrahám szerint egy ilyen döntés után Natasának három választása maradt. Az egyik opció, hogy két évig nem versenyez, és 2015-től szerb színekben evez tovább. A második opció, hogy felbontja a házasságát a férjével, aki újra feleségül veszi, miután megkapja a szerb állampolgárságot. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez a szabályok megkerülése lenne, amit nem nézne jó szemmel az ICF. A harmadik lehetőség, aminek Ábrahám a leginkább örülne, hogy Janics magyar színekben folytatná a pályafutását. Ehhez első lépésként valamelyik magyar klubbal kellene szerződést kötnie – mondta Ábrahám, ugyanakkor úgy vélekedett, az utóbbi opcióra kevés az esély.

Douchev-Janics Natasa korábban közölte, hogy akár a szünet árán is kész arra, hogy szerb színekben evezzen. A hazámból egy dínárt se adjon senki az átigazolásomra – mondta Janics-Douchev. A szerb portál ugyanakkor beszámol arról is, hogy egyes információk szerint Douchev-Janics Natasa a második opciót választja és formálisan elválik férjétől, majd újra összeházasodnak, miután a bulgár férfi megkapja a szerb útlevelet. Ebben az esetben a sportoló azonnal indulhatna szerb sszínekben, mivel szerb állampolgárral kötött házasságot.

Az új szezon április elsejei indulásáig rendeződnie kellene a 30 éves kajakos ügyének, és a KSS mindent meg fog tenni, hogy a sportoló a szerb nemzeti mezben indulhasson.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyos büntetés várhat a brit telekommunikációs cégekre, ha Huawei-eszközt használnak

Súlyos büntetés várhat a brit telekommunikációs cégekre, ha Huawei-eszközt használnak

35 milliárddal többet fizet az állam egy projektért Mészároséknak

35 milliárddal többet fizet az állam egy projektért Mészároséknak

Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci

Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci