szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lemondott, de újra jelöltei magát a Magyar Atlétikai Szövetség elnökeként Gyulai Miklós.

A teljes körű tisztújítás miatt lemondott, de újra jelölteti magát Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke. A 2009-ben megválasztott Gyulai Miklós lépését azzal indokolta, hogy két elnökségi tag lemondása miatt a vezető testület létszáma hetven százalék alá csökkent.

Ahogy az elnök levelében fogalmaz: "...az elmúlt időszakban, az elnökség létszámának az Alapszabályban meghatározott 70 százalékos arány alá csökkenése miatt kötelezően összehívott rendkívüli küldöttgyűlés kapcsán beérkezett visszajelzések alapján, kizárólag annak érdekében, hogy megnyithassam az utat a MASZ teljes körű tisztújítása előtt, a mai napon, 2013. február 1-i hatállyal lemondok elnöki megbízatásomról. A hozzám érkező pozitív visszajelzések, támogató üzenetek alapján ezúton kívánlak tájékoztatni Mindnyájatokat arról, hogy újra jelöltetem magam a MASZ elnökének."

A tisztújításra eredetileg áprilisban került volna sor, az új helyzetben február 2-án tartják a rendkívüli küldöttgyűlést. A szövetség új elnöksége héttagú lesz, s az alapszabály szerint egy főnek nőnek kell lennie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
217 újabb áldozata van a járványnak

217 újabb áldozata van a járványnak

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Nem szállít Magyarországra az európai Amazon, a kiskereskedelmi különadó lehet az oka

Nem szállít Magyarországra az európai Amazon, a kiskereskedelmi különadó lehet az oka