szerző:
f1-live/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A McLaren új párosa boldogan, és felkészülten utazik el az évad első versenyének színhelyére, Melbourne-be. Jenson Button és Sergio Pérez is egy nagyon aktív téli időszakon van túl.

 Jenson Button:  „Wow, el sem hiszem, hogy már indulunk is. Úgy tűnik, mintha csak az elmúlt héten álltam volna fel a dobogóra Sao Paulóban. És tényleg nehéz elhinnem azt, hogy mindannyian készen állunk arra, hogy Ausztráliába utazzunk. Hihetetlen érzés mindez. Nagyon gyorsan elszállt az idő. És tényleg igaz ez, az idő csak repül, amikor jól érzed magad és nekem személy szerint egy fantasztikus téli időszakom volt. Egy pillanatra sem álltam le az edzésekkel, és hihetetlenül fittnek érzem magam, miközben készen állok az új szezonra. Az egyik legérdekesebb dolog a Forma-1-ben az, amikor minden újraindul és belevágunk a dolgokba.

Jó emlékeim vannak Ausztráliáról, ahol tavaly megnyertem a versenyt, összesen pedig három alkalommal állhattam fel ott a dobogó legfelső fokára. Szóval imádom azt a helyet. Nincs jobb hely a világon ennél, ahol megkezdhetnénk ezt a kiélezett bajnokságot.”
 
Sergio Pérez: „Ez egy hihetetlenül elfoglalt téli időszak volt. Az, hogy a McLaren csapathoz csatlakozhattam, egy masszív előrelépést jelent a karrieremben. A megérkezésem után szinte azonnal tapasztaltam azt, hogy milyen erőt képvisel ez a csapat, mely rendkívül odaadóan és motiváltan, valamint koncentráltan dolgozik és figyel a részletekre. Ez olyasvalami, amit soha ezelőtt nem tapasztalhattam meg. Természetesen kihívást jelent számomra az is, hogy megismerkedjek az új autóval és a mérnöki rendszerekkel. Ezzel együtt folyamatosan tanulok, mivel még mindenki új számomra itt a csapatnál. De ez szórakoztató számomra, és nyilvánvaló, hogy hasznos is a tanulás szempontjából.

Még mindig rengeteg munka vár ránk a csapattal, és minden rendelkezésünkre álló lehetőséget kihasználunk arra, hogy az autón finomítsunk, közvetlen az első verseny előtt. Hihetetlen megtiszteltetés lesz számomra, hogy a McLaren versenyzőjeként érkezhetek meg a helyszínre. Soha ezelőtt nem dolgoztam ilyen keményen, mint most az új szezon előtt és biztos vagyok benne, hogy minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy készen álljak. Most már csak a piros fények kialvását várom vasárnap délután.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt

366 forintba is került egy euró

366 forintba is került egy euró

Családi dízel kombi a kis villanyautó ellen: Skoda Octavia vs. Opel Corsa-e

Családi dízel kombi a kis villanyautó ellen: Skoda Octavia vs. Opel Corsa-e