szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem okozott nagy meglepetést, hogy rendőr-szurkoló összecsapással indult a mai FTC-Újpest mérkőzés. 2:1 eredménnyel és három előállítással ért véget az este.

Az Index információi szerint az Albert Stadionba tartottak a mai napon azok az Újpest-szurkolók, akik készenléti rendőrökre támadtak az Újpest Városkapu metrómegállónál. Az híroldal helyszíni tudósítója szerint a szurkolók sörös üvegekkel és KRESZ-táblákkal dobálták meg a rendőröket. A svédtorna már szombaton elkezdődött a Fáy utcában, ott is az újpestiek kezdeményeztek.

Amúgy ha a sport része is érdekes, akkor a félidőig Ferencváros egy gólt lőtt, Somalio bravúros teljesítményével. A második félidőben Kabát védte meg a vendég Újpest becsületét, de hiába, mert végül Csukics szintén látványos góljával 2:1-re nyert a Fradi.

A gólszerző Somalia (b), Julian Jenner (k) és Sváb Dániel, a Ferencváros játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencváros-Újpest FC mérkőzésen, az FTC Üllői úti Albert Flórián Stadionjában 2013. március 10-én.
©

Meccs közben lehűlt az idő, az időjósok Észak-Európára még havazást is mondanak. Érthető, hogy a stadionban a vendégek szép, színes máglyákat raktak. A rohamrendőrök az Újpest szektor felé indultak el rögtön azután, hogy a bíró lefújta a meccset.

Minden politika

Korábban a világhálón megjelent a hír, miszerint komoly dilemma elé néznek az ultrák: egymást verjék meg a nemzetért, vagy inkább a tüntető hallgatókat a Bölcsészettudományi Karon (BTK)? Minden esetre a weben elterjedt a híre, hogy a meccs után „kifüstölik a diákokat”. A dilemmát valószínűleg eldöntötte az, hogy még a legkeményebb szurkolói koordinátor sincs felkészülve arra, hogy egy megvadult filozófia-skandinavisztika szakos hallgatóval pengét váltson. A látványosabb konfliktus tehát elmaradt.

A hallgatók minden esetre egyeztettek a rendőrséggel, és rájuk bízzák, hogy valósnak ítélik-e a veszélyt vagy sem. A BTK-án a mára tervezett fórumot megtartják, a látogatókat csak szóban tájékoztatják egyelőre. "Nagyon szomorú, hogy már nem csak a forráskivonástól és a jó oktatók elvesztésétől kell megóvnunk az egyetemet, hanem focihuligánoktól is", mondta a hvg.hu-nak az egyik egyetemfoglaló. Leszögezte, hogy semmilyen fizikai konfliktust nem vállalnak.

A rohamrendőrök egy könnygáztól magatehetetlen szurkolót húznak a kordonon belülre, a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencváros-Újpest FC mérkőzés előtt, az FTC Üllői úti Albert Flórián Stadionja mellett 2013. március 10-én.
©

A BRFK sajtószóvivője szerkesztőségünk kérdésére megerősítette: "Az interneten terjedő híreket a rendőrség figyelemmel kíséri és az azokkal kapcsolatos szükséges és arányos intézkedéseket megteszi. A futballmérkőzéssel kapcsolatos biztosítási terv részei nem nyilvánosak. Mint az eddigi eseményekből is látszik a rendőrség azonnal a szükséges és arányos mértékben reagál az eseményekre. Ebből a szempontból a mérkőzés jelenlegi állása: rendőrség * szurkolók 1-0."

Este 7 óráig három előállításra került sor.

Tegnap kezdődött

Az első verekedésre már szombaton sor került. A THSE-Sashalom - Ferencvárosi FC BLSZ I-es március 9-i meccsről az FFC-drukkerek gondolataikba mélyedve távoztak, mielőtt az újpestiek 20 fős csapata őbeléjük mélyedt volna. A budapestifoci.hu oldal információi szerint a Fáy utcában támadták meg az ősellenséget, de sikerült elmenekülniük, mielőtt a rendőrök megérkeztek volna.

Ma az Albert Stadionban az FFC-Újpest meccs 16.30-kor kezdődik.

Az rendőrség MTI-hez lejuttatott közleménye: 

Összesen három szurkolót állított elő a rendőrség vasárnap Budapesten este 7 óráig - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-vel.

Kovács Viktória ismertetése szerint a Ferencváros-Újpest labdarúgó-mérkőzés befejezése után egy 26 éves vecsési férfit azért állítottak elő a IX. kerületi rendőrségre garázdaság miatt, mert lerúgott egy jegykiadó automatát.

A délután folyamán a rendőrség előállított egy 34 éves szurkolót pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt, egy másik 33 éves férfit pedig rendzavarás szabálysértése miatt, mert késsel akart belépni a ferencvárosi Albert Flórián Stadionba.

A szóvivő beszámolója szerint a szurkolók a mérkőzés után különösebb rendbontás nélkül hagyták el a stadiont, mozgásukat a Ferencvárosban és Újpesten is figyelemmel kíséri a rendőrség.

Kovács Viktória megjegyezte, hogy a rendőrség a mérkőzésen kívül, azzal egyidejűleg a főváros hat kerületében további hét rendezvényt biztosított, amelyek rendzavarás nélkül befejeződtek.

Kiemelte, hogy a biztosítási feladatok során a rendőrség valamennyi tudomására jutott bejelentésre azonnal és határozottan reagált, a szükséges és arányos mértékben intézkedett.

Mint mondta, a főváros közlekedésében fennakadás nem volt, a BRFK a készenléti rendőrség egységeivel megerősítve megőrizte a város nyugalmát és közrendjét.

Személyi sérülésről és jelentősebb anyagi kárról a rendőrségnek nincs tudomása - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

A dalai láma is megkapta az első oltását

A dalai láma is megkapta az első oltását

Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

Joan Laporta lett a Barcelona elnöke