szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kormányzati támogatással, valamint TAO-felajánlások felhasználásával jelentős sportberuházások kezdődnek Cegléden: 2500 négyzetméteres dzsúdóközpont épül, és mintegy 650 millió forintos fejlesztéssel edzésekre alkalmassá teszik a ceglédi uszodát.

A városi önkormányzat MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint "több hónapos előkészítő munka után lezárult a Városi Uszoda rekonstrukciója I. ütemének előkészítése", a strandfürdőt vasárnap zárják be, és a jövő héten megkezdődik a kivitelezés. A 650 millió forintos fejlesztés a Ceglédi Vasutas Sportegyesület vízilabda-szakosztálya számára felajánlott társasági adókedvezményekből (TAO) valósul meg, 200 millió forintos önkormányzati támogatással. A strandfürdő rekonstrukciójának és kibővítésének első üteme november 30-án fejeződik be, a kivitelezésről a helyiek és az érdeklődők folyamatosan tájékozódhatnak a Ceglédi VSE weboldalán. 

Ami a cselgáncsot segítő beruházást illeti, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) egymilliárd forintos sportágfejlesztési kormányzati támogatási keretéből jövő júliusra épülhet fel Cegléden az új, 2500 négyzetméteres dzsúdóközpont, amelynek tervéről az MJSZ elnöke, Tóth László számolt be Budapesten. 

Cegléd szintén TAO-felajánlások felhasználásával műfüves sportpálya építését is tervezi az állami kézből nemrég a városi önkormányzat kezelésébe visszakerült Malomtó széli sporttelepen; ez a beruházás a források biztossá válása után kezdődhet el.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!