szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Real Madridtól távozó José Mourinho utoljára még tett néhány bíráló megjegyzést egykori játékosaira, Cristiano Ronaldóról például azt mondta, hogy sosem fogadja jól a kritikát.

Továbbra is kisebb botrányok kísérik José Mourinho madridi távozását, legutóbb a portugál edző volt játékosait minősítette.

Csak egy bajom volt Ronaldóval, mondta egy tévéinterjúban, amely azonban amennyire egyszerű, annyira lényeges egy edző számára: valahányszor kritikát fogalmaztam meg felé, hogy technikai szempontból javítsak a pályán nyújtott teljesítményén, rosszul fogadta. Talán azt képzeli, hogy mindent tud már, és egy edző nem tud olyat mondani neki, amitől még tovább fejlődhet – vélekedett Mourinho, aki aztán igen elismerően beszélt róla, megemlítve, hogy három fantasztikus szezont töltöttek együtt, amelyek talán nem is a legjobbak voltak Ronaldo számára, mivel neki már a Manchester Unitednél is voltak jó időszakai. Rászabott taktikát dolgoztunk ki, amelyben kiteljesedhet – tette hozzá.

A játékosok és az edző között felgyülemlett feszültséget jól mutatta Mourinho viszonya Pepéhez (aki, Ronaldóhoz hasonlóan Mourinho honfitársa). Az edző szerint a védő már fél lábbal a Madridon kívül volt, ő rángatta őt vissza a csapatba, és küzdött azért, hogy megfelelő szerződést kapjon. Aztán amikor a nála 13 évvel fiatalabb Varane kezdett a posztján játszani, azt már nem tudta feldolgozni – mondta Mourinho.  

Nem volt egyszerű ez a három év a Bernabeu stadionban, de büszke vagyok rá, hogy a Realnál dolgoztam, a legjobb pillanatban kerültem ide, mivel úgy gondolom, hogy a karrieremnek nem lenne értelme, ha dolgozhattam volna egy ekkora klubnál. De a játékosok számára a legjobb, ha távozom, mert nem éri meg tovább maradni, még ha nem is bántam meg semmit – fogalmazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja

Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja

Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött

Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött

A bíróság szerint az állami intézmények nem felelősek a brókerbotrányokért

A bíróság szerint az állami intézmények nem felelősek a brókerbotrányokért