szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elsőként evezett át Kubából Floridába egy szörfdeszkán állva egy amerikai extrém sportoló.

A 35 éves Benjamin Friberg 28 óra alatt tette meg a Havannától Key Westig tartó 170 kilométeres utat, noha eredetileg 20 órásra tervezte az evezést.

A láthatólag kimerült férfi - aki civilben Tennessee államban dzsesszzenész - az evezéssel a békére, a szeretetre, a kubai és egyesült államokbeli nép barátságára, valamint az egészséges életmódra akarta felhívni a figyelmet.

A férfi csütörtökön indult Havannából, út közben csak nagyon rövid időre állt meg enni. Friberget egy csónakban kísérték segítői. Egyikük, Sam Silvey elmondta, hogy az első órákban méteres hullámok nehezítették a sportoló útját, utána azonban végig nyugodt volt a tenger.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!