szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) francia elnöke nem lát különösebb kivetnivalót abban, hogy a Real Madrid kész akár 100 millió eurót is fizetni az angol Tottenham Hotspur walesi játékosáért, Gareth Bale-ért.

"Nekem nem okoz problémát, ha egy klubnak megvan erre a pénze" - fogalmazott az UEFA első embere a párizsi L'Équipe szerdai számában megjelent nyilatkozatában. Majd némiképpen árnyalva véleményét, így folytatta:

"Ha a Real Madrid vásárol három futballistát, egyenként 30 millió euróért, egy szavunk sem lehet. Hogy aztán ér-e Bale egyedül 100 milliót? Ez már azért vitatható."

Platini, aki a FIFA, a sportági világszövetség elnöki posztjára vágyik, korábban többször kiállt a "pénzügyileg tiszta játék" mellett, bírálva az esztelen költekezéseket.

Bale amúgy hosszú ideje húzódó átigazolási ügye megosztja a nemzetközi futballtársadalmat is. Legutóbb az elmúlt hét végén Gerardo Martino, a spanyol bajnok FC Barcelona vezetőedzője a legfőbb vetélytárs csapaterősítési törekvéséről úgy nyilatkozott, hogy a walesi szélső kiváló játékos, de a sajtó által emlegetett 109 millió eurós vételár "a világgal szembeni tiszteletlenség" a jelenlegi gazdasági válság közepette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe

Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak