szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szombaton derül ki, hogy Madridban, Isztambulban, vagy Tokióban rendezik-e majd a 2020-as nyári olimpiai játékokat, vasárnap pedig az, hogy marad-e a birkózás az olimpiák programjában.

Fantasztikus sportdiplomatának tartja Jacques Rogge-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) leköszönő elnökét Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, aki Borkai Zsolt MOB-elnökkel jelen lesz a Buenos Aires-i elnökválasztáson, valamint a 2020-as olimpia helyszínének kijelölésén.
  
"Rogge nagy mértékben megerősítette a mozgalmat. Az ő ötlete volt többek között az ifjúsági olimpiák megrendezése, így a fiatalokhoz még közelebb került az olimpia, de például az Európai Olimpiai Bizottság is neki köszönhetően vált a korábbinál még erősebbé" - mondta Szabó Bence, aki Borkaival csütörtökön utazik el a NOB 125. ülésére, amelyre a belga NOB-elnök személyesen hívta meg őket.

Az argentin fővárosban dől el, hogy a 2020-as nyári játékokat Madridban, Isztambulban vagy Tokióban rendezik-e.

Ugyancsak Buenos Airesben határoznak arról, hogy a birkózás bennmarad-e az ötkarikás programban. Szabó Bence jelezte: a MOB a tőle telhető minden létező fórumon kiállt a sportág mellett, többek között a szervezet vezetői levelet küldtek minden európai központú nemzetközi sportszövetségnek, hogy ők is támogassák az ügyet. "Még Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke is mellénk, pontosabban a birkózás mellé állt. Neki azért van szava a sportvilágban" - tette hozzá a MOB-főtitkár.

A 2020-as helyszínről szombaton döntenek. Arról, hogy a birkózás, a fallabda vagy a baseball/softball kerül-e be a 2020-as programba, vasárnap szavaznak, míg kedden dől, ki lesz Rogge utódja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől

Duma Aktuál: Lawrence Butcher simán lenyomná Trumpot és Bident

Duma Aktuál: Lawrence Butcher simán lenyomná Trumpot és Bident

Több tízezer álláskereső eltűnhetett a süllyesztőben

Több tízezer álláskereső eltűnhetett a süllyesztőben