szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kirótt pénzbírságot befizeti, a szektorbezárással szemben ugyanakkor fellebbezést nyújtott be a Ferencváros a Magyar Labdarúgó Szövetségnél.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden kétmillió forintra büntette az FTC-t az Újpest elleni, vasárnapi derbin történt szurkolói rendzavarás miatt, egyúttal elrendelte, hogy a ferencvárosiak következő hazai mérkőzésén be kell zárni a Puskás Ferenc Stadion C szektorát, illetve az M-től S-ig tartó szektorokat.

A fegyelmi bizottság indoklása szerint a Ferencvárost a szurkolók rendzavarásai, pirotechnikai eszközök használata és bedobálása, megbotránkoztató rigmusok skandálása miatt büntették meg, valamint azért, mert az összecsapás után a drukkerek a pályára özönlöttek. Az MLSZ fegyelmi bizottsága a döntés meghozatalakor mérlegelte a cselekmények mellett, hogy a rendező Ferencváros megígérte: a hatóságokkal közösen azonosítják és felelősségre vonják a rendbontókat.

Az FTC honlapján pénteken megjelent közleményben azt írták, hogy a klub "elfogadja és kifizeti az újabb pénzbüntetést, azonban fokozottan arra kéri szurkolóit, hogy a jövőben tartózkodjanak a pályarendszabályok megszegésétől".

A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a szektorbezárás ellen az FTC pénteken fellebbezést nyújtott be.

Az indoklás szerint az egyesület több óvintézkedést is tett a szurkolói rendbontás megelőzésének érdekében, illetve "az FTC szeretne kiállni azon bérletes drukkerei mellett, akik egy felelőtlen kisebbség miatt a megvásárolt bérletük ellenére sem tudnák a kifizetett helyükön nézni a mérkőzést, sőt, a szektorbezárás miatt új helyre kellene belépőt vásárolniuk".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!