szerző:
hvg.hu

Október 9-13-ig tartják Érden és Törökbálinton a XIV. Harcművészeti Világkupát, ahol számos világhírű kung-fu mester is részt vesz majd. A shaolin kung-fu 20 éve van jelen Magyarországon.

Harcművész bemutatók, fegyveres formagyakorlatok, pusztakezes Knock Down karate, kesztyűs Sanda Kung-Fu küzdelmek, japán és koreai eredetű stílusok várják azokat, akik október 9-13. között ellátogatnak a XIV. Harcművészeti Világkupára.

A programsorozat idején minden a kung-kuról szól, és családokat is várnak játszóházzak, vetélkedőkkel a versenyek szünetében. A rendezvényre várják Növényi Norbert világbajnokot, Baló Júlia írót, a Rippel fivéreket, Bíró Icát és másokat.

©

Az első Harcművészeti Világkupát Los Angelesben tartották 1987-ben. Ekkor határozta el a szervezet, hogy kétévente fogja megrendezni az eseményt.  Azóta Spanyolország, Argentína, Japán, Paraguay, Olaszország, Taiwan és Dél-Korea adott otthont a rangos eseménynek. Magyarországon legutóbb 1999 októberében, Budapesten rendezték meg a Világkupát.

Az idei világverseny különlegessége, hogy a rendezvény fővédnöke Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. Érden számos világhírű mester is jelen lesz, így többek között Dr. Che Cheng Chiang, Dr. Robert Lyons Sifu és Shi Xing Hong is, aki a kínai ShaoLin templom 32. generációs szerzetese.

©

A Világkupát a Shaolin 20 Jubileumi Show vezeti fel október 9-én a Törökbálinti Művelődési Házban. Október 11-én Érden különleges versenyszámokat lehet megnézni, 12-én először az elődöntőket, majd este hatttól a nagymesterek bemutatóját élvezheti a közönség,13-án, vasárnap pedig a Világkupa döntőkre és további kategóriákra kerül sor.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!