szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mindössze hatszáz Anderlecht-szurkoló utazhat Párizsba a PSG elleni keddi Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzésre, és ők is csak buszokkal, a határtól rendőri kísérettel.

A döntést a párizsi rendőrség hozta meg azt követően, hogy illetékesei egyeztették a részleteket belga kollégáikkal. A mérkőzést kiemelt kockázatúnak minősítették a két együttes drukkereinek régóta tartó ellenségeskedése miatt. A brüsszeli szurkolókat buszok szállítják majd a francia fővárosba, ahol kizárólag a stadionban tartózkodhatnak. A találkozó után ismét buszokra szállnak, és az érkezéshez hasonlóan rendőri felvezetéssel hagyják el az országot.

Az Északi pályaudvaron, ahova esetleg vonattal érkezhetnének Anderlecht-szimpatizánsok, külön rendőri egység teljesít majd szolgálatot, de a városban járőrözők is figyelni fogják az esetlegesen ott kószáló belga drukkereket. A Paris Saint-Germain és az Anderlecht október 23-ai brüsszeli BL-találkozóján, amelyet a francia csapat nyert meg 5-0-ra, 73 párizsi szurkolót állítottak elő, komolyabb rendbontás azonban nem történt.

Az úgynevezett ultrák közötti ellenségeskedés kezdete 1992. november 24-ére nyúlik vissza: akkor egy UEFA Kupa-nyolcaddöntős mérkőzés alkalmával a Parc des Princes-ben találkozott a két csapat, és a vérmesebb szurkolók között sok sérüléssel járó összecsapás bontakozott ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varsóban még nem döntöttek a vétó feladásáról

Varsóban még nem döntöttek a vétó feladásáról

Duma Aktuál: Írják bele az alkotmányba, hogy Magyarország nem mindig volt rántott hús alakú!

Duma Aktuál: Írják bele az alkotmányba, hogy Magyarország nem mindig volt rántott hús alakú!

Havi 111 ezer forintot költött egy átlagos magyar, mielőtt ideért a válság

Havi 111 ezer forintot költött egy átlagos magyar, mielőtt ideért a válság