szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rigaiak azzal védekeznek, hogy a megjelenített forma nemzeti jelkép, nincs köze a nácikhoz, és ezt a jelet használta a lett hadsereg egészen az 1940-es szovjet bevonulásig.

Egymillió rubeles (közel hétmillió forint) bírságot kapott a Dinamo Riga az orosz profi jégkorongligától (KHL), amiért november 17-én náci szimbólummal vezette fel a Jugra elleni bajnoki mérkőzést.

A lett klub a találkozó előtt ünnepséget szervezett a jégen a függetlenség kikiáltásának 95. évfordulója alkalmából és zászlóformációból horogkeresztre hasonlító alakot formáztak. A rigaiak azzal védekeznek, hogy a megjelenített forma nemzeti jelkép, nincs köze a nácikhoz, és ezt a jelet használta a lett hadsereg egészen az 1940-es szovjet bevonulásig.

A KHL szerint megengedhetetlen a fasiszta jelképek használata, és ha még egyszer hasonló incidens történik, akkor a Dinamo Rigát ki is zárhatják a ligából.

A 2008 óta létező nyílt orosz profiligában 28 csapat szerepel Oroszországból, Fehéroroszországból, Lettországból, Ukrajnából, Kazahsztánból, Csehországból, Szlovákiából és Horvátországból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Betiltja a Facebookot Salamon-szigetek kormánya

Betiltja a Facebookot Salamon-szigetek kormánya

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Kínában rálicitáltak a 7-es BMW hatalmas hűtőrácsára is

Kínában rálicitáltak a 7-es BMW hatalmas hűtőrácsára is