szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Karácsony előtt távúszási rekordot szeretnének dönteni a nyírbátoriak, akik a 24 órás magyar csúcsot hódítanák vissza a dunaújvárosiaktól.

A 24 órás úszás első magyar rekordját 2012 decemberében állították fel a nyírségi kisvárosban, akkor 216 úszó, egymást váltva, 677 kilométeres távolságot tett meg a létesítmény uszodájában.

A csúcsfelállítók még egy évig sem örülhettek sikerüknek, nemrég a dunaújvárosiak 1375 kilométerre javították a rekordjukat.

A csúcsdöntés december 20-án, pénteken, 11 óra 30-kor kezdődik, a rendezvény fővédnöke Kis Gergő, kétszeres Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai 6. helyezett úszó.

Vendég lesz még Kapás Boglárka, Európa-bajnok, szintén olimpiai hatodik helyezett, aki a nyírbátoriak első rekordfelállításánál is közreműködött. A két híresség bekapcsolódik majd a távúszásba.

A rekordkísérlet résztvevői között kisorsolják Hosszú Katinka, háromszoros világbajnok, világcsúcstartó úszó dedikált fotóit is – mondta Kaliba Viktor szervező.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!