szerző:
hvg.hu

Michael Schumacher ugyan még mindig kómában van, ám a német Bild információi szerint az orvosai most először biztosak benne, hogy már nincs életveszélyes állapotban. A német RTL csatornának nyilatkozó Forma-1-es riporter a menedzserre hivatkozva megerősítette a hírt. Pár órával előtte a menedzser még arról beszélt, hogy a versenyző állapota stabil, de kritikus.

A Forma-1-es legendáról most először érkeztek jobb hírek. A Bild információi szerint az őt kezelő orvosi csapat és Jean-Francois Payen biztosak benne, hogy túl van az életveszélyen.

A német RTL tévécsatorna Forma-1-es riportere, Felix Gröner azt mondta hétfőn, hogy beszélt Schumacher menedzserével, Sabine Kehmmel. "Azt mondta telefonon, hogy ma először lehet kijelenteni: Michael Schumacher már nincs életveszélyben. Ez azt jelenti, hogy az állapota annyira stabil, hogy már nem beszélhetünk életveszélyről" – mondta Gröner a csatornának.

©

Mint arról beszámoltunk: nem sokkal ezelőtt, hétfőn délután megszólalt a világsztár menedzsere és az őt kezelő orvosi csapat is. A menedzser akkor azt mondta, nem terveznek mostanában se sajtótájékoztatót, se közlemény kiadását és mindenkit arra kérnek: tartsák tiszteletben a Forma-1-versenyző magánszféráját. A kórház szerint a versenyző állapota stabil, de kritikus.

Az autóversenyző december 29-én szenvedett síbalesetet, állapota a hétvégén stabilizálódott, miután múlt pénteken még kritikus volt a helyzete. Fejsérülése miatt kétszer megoperálták, és mesterséges kómában tartják a grenoble-i kórházban.

A síbalesettel kapcsolatban még mindig sok a nyitott kérdés, a nyomozó ügyészség rekonstruálni próbálja az eseményeket. A Bild szerint hatalmas nyomás nehezedik Patrick Quincy ügyészre, aki az esettel foglalkozik. 10 nappal a baleset után, szerdán várhatóak a vizsgálatok első eredményei.

Az ügyésznek többek között arra a kérdésre kell választ találnia, hogy a balesetben érintettek miért a síkölcsönzőhöz mentek vissza azelőtt, hogy értesítették volna a hatóságokat az esetről, és hogy miért csak pénteken került elő az a balesetet felvevő kamera, ami Schumacher sisakjába volt építve.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Először kapta nő a matematika legrangosabb nemzetközi díját

Először kapta nő a matematika legrangosabb nemzetközi díját

Szépen hízott Csányi Sándor agrárcége

Szépen hízott Csányi Sándor agrárcége

Eltemették Koós Jánost

Eltemették Koós Jánost

Videó: magyar autósok is tehetetlenül csúsztak egymásba a Chopokon

Videó: magyar autósok is tehetetlenül csúsztak egymásba a Chopokon

Hivatalos: Felfüggesztik a Fideszt a Néppártban

Hivatalos: Felfüggesztik a Fideszt a Néppártban

Mesterlövész lőtt ki egy gázpalackot Szederkényben

Mesterlövész lőtt ki egy gázpalackot Szederkényben