szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti a vasárnap elhunyt Karl Erik Böhnt és gyertyagyújtással emlékezik a kapitányra vasárnap 17 órától a Magyar Sport Háza Dózsa György úti bejáratánál. Böhnre Győrben - volt csapatánál -, a Magvassy Csarnoknál is gyertyagyújtással emlékeznek 18 órától.

Mint arról beszámoltunk: vasárnap éjjel a tonsbergi kórházban elhunyt Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiával küzdő szövetségi kapitánya.

Halálának hírére Vetési Iván, az Magyar Kézilabda Szövetség elnöke úgy nyilatkozott: sokkolta a hír. 

Szeretném őszinte részvétemet kifejezni Karl Erik Böhn családjának és barátainak - idézte a szövetségi elnököt az MKSZ honlapja. "Nagyon nehéz megszólalnom, még akkor is, ha az utóbbi hetekben sajnos tudtuk, hogy elkerülhetetlenül közeledik a vég. Az egész magyar kézilabda-társadalom hálás KEB-nek azért a fáradhatatlan és eredményes munkáért, amit a magyar női kézilabda-válogatott élén végzett" - mondta Vetési Iván, aki jelezte azt is: Böhnt a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti. 

A szövetség gyertyagyújtással emlékezik az elhunyt kapitányra vasárnap 17 órától a Magyar Sport Háza Dózsa György úti bejáratánál.

Böhnre Győrben - volt csapatánál -, a Magvassy Csarnoknál is gyertyagyújtással emlékeznek vasárnap 18 órától. 

Görbicz Anita, a Böhnnel 2012-ben bajnok és kupa-győztes, BL-döntős Győr és a válogatott sztárja a Győri Audi ETO KC közleményében elmondta: sajnos csak rövid időt tölthettek együtt Karl Erikkel, de ez alatt a pár hónap alatt is megtapasztalhatták, hogy nemcsak kiváló szakember, hanem emberként is fantasztikus. "Egyedülálló módon tudott motiválni bennünket, játékosokat, hatására csodákat műveltünk a pályán. Halála óriási veszteség számunkra." - nyilatkozta Görbicz.

Hajdu János, aki Karl Erik Böhn helyett megbízott kapitányként átmenetileg vezette a csapatot azt mondta: mindenki bízott Böhn felépülésében, még akkor is, amikor azt mondták neki, hogy gyógyíthatatlan beteg. Kiemelte: azzal a szándékkal vette át tavaly a csapatot, hogy idén márciusban visszaadja neki. Éppen ezért ugyanazzal a stábbal, ugyanazokkal a játékosokkal vívta végig a világbajnokságot - tette hozzá Hajdu János.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!