szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Barátai és családja tanácsára az Egyesült Államokba utazott magát gyógykezeltetni Grant Hackett, az ausztrálok olimpiai bajnok úszója.

A rehabilitációra azután szánta rá magát a korábbi versenyző, hogy függővé vált az altatóktól, és zavaros megnyilvánulásaival egyre kínosabb helyzetbe hozta magát. Kevéssel Amerikába utazása előtt jelent meg egy olyan fénykép, amely akkor készült róla, amikor múlt hétvégén, szombat hajnalban félmeztelenül bóklászott egy melbourne-i hotelben, és négyéves fiát kereste.

A 33 éves Hackett a 2000-es sydney-i, majd a 2004-es athéni olimpián szerzett aranyérmet az 1500 méteres gyorsúszásban, mely számban jó évtizeden át egyeduralkodónak számított. Amellett a hazai rendezésű nyári játékokon ötkarikás elsőség jutott neki az ausztrálok 4x200 méteres gyorsváltójának tagjaként is, a világbajnokságokon pedig összesen 10 alkalommal győzött.

Kényszerkezeléséről azután érkezett hír, hogy február elején az ausztrál úszósport egy másik kiemelkedő alakja, az ötszörös olimpiai, és tizenegyszeres világbajnok Ian Thorpe is elvonóra került, miután zavartan bolyongott Sydney utcáin, majd egy ismeretlennek az autójába ült, aki kihívta rá a rendőröket.

A 31 éves exversenyző alkoholizmusát cáfoló menedzsment nyilatkozata szerint Thorpe-nál az válthatta ki a "dezorientáltságot", hogy antidepresszánsokat és fájdalomcsillapítókat szedett vállsérülésére. Tavaly kiadott önéletrajzában a fénykorában Thorpedónak becézett úszó bevallotta: még családja sem tudott arról, hogy évekig küzdött depresszióval.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!