szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lekapcsolhatták a lélegeztetőgépről Michael Schumachert – írja egy olasz sportlap. Menedzsereszűkszavú közleményt adott ki, miszerint a versenyző állapota gyakorlatilag válozatlan.

A La Gazetta dello Sport nevű olasz sportlap pénteken azt írta: Michael Schumacher már egyedül lélegzik, lekapcsolták a lélegeztetőgépről. A lap szerint a mesterséges kómában fekvő versenyző odafigyel az őt látogatók hangjára. A Ferrari volt csapatfőnöke, Jean Todt és a szintén ferraris Ross Brown a napokban meglátogatták és beszéltek hozzá.

A genfi autószalonon a Forma–1-es legenda menedzsere, Sabine Kehm azt mondta a lapnak, hogy Schumachernek még mindig súlyos az állapota, fennállnak a kockázatok, de megerősítette, hogy nem olyan törékeny az állapota, mint korábban. A lélegeztetőgépről való levételről nem nyilatkozott.

Sabine Kehm pénteken közleményt adott ki, melyben azt írta: "a helyzet változatlan".

©

Michael Schumacher honlapján még mindig csak az a közlemény olvasható, melyet menedzsere Corinna Schumacherrel egyeztetve fogalmazott. "Nagyon megható az a sok jókívánság, amely naponta érkezik a világ minden tájáról. Ez a hihetetlen támogatás sok erőt ad nekünk. Köszönjük mindenkinek. Mindannyian tudjuk: Michael egy harcos, és nem fogja feladni!" – írta a menedzser.

Schumachert több mint két hónapja tartják mesterséges kómában, miután december végén síbalesetet szenvedett. Az utolsó hír a versenyző egészségügyi állapotáról január végén érkezett: akkor Kehm megerősítette, hogy az altatószeradagot fokozatosan csökkentik, vagyis az ébresztés elkezdődött. Azóta azonban nem tudni, hol tart a folyamat, amiről a menedzser jelezte, hosszú ideig eltarthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!