szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Uli Hoeness a hétfői tárgyaláson vallomást tett, eszerint 2003 és 2009 között összesen 18,5 millió eurót csalt el. Ez 3,5 millióval több, mint amennyivel vádolják.

Megkezdődött a Bayern München labdarúgó-egyesület adócsalással vádolt elnökének bírósági tárgyalása – jelenti a német RTL. Uli Hoeness ellen tavaly július végén emeltek vádat, miután januárban feljelentést tett saját maga ellen, amiért eltitkolta az adóhatóság előtt, hogy jelentős összeget tart egy svájci számlán. A 61 éves sportvezető egy tavaly májusi interjúban elmondta, hogy évekig szenvedélyesen tőzsdézett, és ehhez használta a svájci számlát.

Uli Hoeness a hétfői tárgyaláson vallomást tett, eszerint 2003 és 2009 között összesen 18.5 millió eurót csalt el. Ez 3,5 millióval több, mint amennyivel vádolják.

©

"Adót csaltam" – mondta a 62 éves sportvezető. "Tudatában vagyok annak, hogy ezen az se változtat, hogy feljelentettem magam. Reméltem, hogy ezzel valahogy megúszhatom a felelősségre vonást" – tette hozzá. Azt is elmondta, az összeggel hazardírozott és egyáltalán nem tudta már átlátni, mennyit nyer és mennyit veszít. Tisztában volt vele, hogy a nyeremények után adóznia kellett volna – mondta még el.

A március 14-ig tartó tárgyalásokon összesen négy tanút hallgatnak meg, mielőtt a bíró ítéletet hoz. Ez akár már csütörtökön megtörténhet.

Hoeness a német közélet népszerű alakja volt, társaságát politikusok is keresték. Híres volt arról, hogy kiáll az adózási fegyelem mellett. Egyik beceneve a Saubermann, vagyis a "Tiszta ember" volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!