szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismeretlenek ellopták a grenoble-i kórházból Michael Schumacher betegkartonját, melyben bizalmas adatok szerepelnek a versenyző egészségi állapotáról és orvosi kezeléséről. Több médiumnak is felkínálták a dokumentumot, 50 ezer eurót kérnek érte. A versenyző menedzsere szerint mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a nyilvánosságra kerülést, a hatóságok már nyomoznak az ügyben.

Ellopták Michael Schumacher betegkartonját a grenoble-i klinikáról - a német Bild értesülését megerősítette hétfő este menedzsere, Sabine Kehm is. A kartont több német, brit és francia médiumnak is felajánlották megvételre, 50 ezer eurót kértek érte ismeretlenek.

Sabine Kehm undorítónak tartja a történteket és arra kéri a sajtót, hogy ne hozzák azt nyilvánosságra, valamint kijelentette: mindent meg fognak tenni, hogy megakadályozzák, hogy az orvosi kezelések részleteit és Schumacher betegadatait tartalmazó dokumentum nyilvánosságra kerüljön.

©

"Pár napja a lopott dokumentumokat eladásra kínálják a sajtónak. Nem tudjuk biztosan, hogy az, amit felajánlottak, a valódi karton-e, de az tény, hogy Schumacherét ellopták, bejelentettük a lopást a rendőrségen, a hatóságok már nyomoznak" - tette hozzá a menedzser közelményében.

Kehm továbbá azt írja: "felhívjuk a figyelmet, hogy egy ilyen dokumentum átvétele, úgy mint a nyilvánosságra hozása, büntetendő. A betegaktában szereplő adatok szigorúan bizalmasak".

Egyelőre nem tudni, hogy ki vagy kik lopták el az aktát. Michael Schumacher december 29-i síbalesete óta egészen a múlt hétig feküdt a grenoble-i klinikán, majd múlt hétfőn átszállították egy lausanne-i kórházba, miután felébredt a mesterséges kómából.

Ezidáig szinte semmilyen pontos orvosi információ nem szivárgott ki a Forma-1-es legenda állapotáról, de már a legelső időkben volt példa arra, hogy egy ismeretlen papnak öltözve akart bejutni kórházi ágyához, később pedig két ember akart fotókat csinálni a kómában fekvő versenyzőről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!