szerző:
hvg.hu

Hiába volt a foci-vb kezdetén Brazília a magyarok kedvence, az elődöntők alatt annyi presztízst veszített, hogy a szurkolói gárda létszámát tekintve is alulmaradt a németekkel szemben.

Szeretünk a győztesnek szurkolni – az online felületek tanulsága szerint alapján a foci-vb egyenes kieséses szakaszának meccsein alig fordult elő olyan, hogy ne a győztes csapat mögött sorakozott fel magyar szurkolók nagyobb többsége. Ám hiába volt a vb kezdetén Brazília a magyarok kedvence, az elődöntők alatt nem csak meccset és presztízst veszített, de a szurkolói gárda létszámát tekintve is alulmaradt a németekkel szemben. 

A Neticle online médiaelemző megoldás a pozitív, buzdító szurkolói kinyilvánulásokra, valamint szimpátiát kifejező említések fókuszálva a foci-vb ideje alatt vizsgálta az egyes csapatok webes felületeken tükröződő népszerűségének alakulását.

Az alábbi infógrafika egyes részei a megfelelő időszak alatt megjelent pozitív, buzdító vagy szimpátiát kifejező említések száma alapján mutat rá, hogy mikor melyik csapatoknak szurkoltunk, hogy elégedettek voltunk-e az egyes meccsek eredményével, valamint, hogy hogyan változott az egyes csapatok kedveltsége, támogatottsága a vb előrehaladtával.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!