szerző:
MTI

Szilágyi Áron vereséget szenvedett a negyeddöntőben, így az ötödik helyen végzett a kazanyi vívó-világbajnokság férfi kardversenyében.

Az osztrák Mathias Willau, a grúz Sandro Bazadze és a német Nicolas Limbach legyőzése után Gu Bon Gillel vívott - már az éremért -, de öttusos vereséget szenvedett a 2011-ben vb-bronzérmes, 2012-ben csapatban olimpiai bajnok dél-koreai kardozótól.

Pedig az asszó első felében bejöttek az akciói, 6-3-as vezetésénél egészen könnyednek tűnt, nem sokkal később viszont mégis 6-7, majd 6-8 állt az eredményjelzőn. Az egyperces pihenőt követően Gu szerezte továbbra is a pontokat, Szilágyi több akciójába is egylámpás tust érően közbevágott. A Londonban olimpiai bajnok, tavaly, Budapesten vb-bronzérmes magyar vívó 7-13-ról - azaz egy 1-10-es szakasz után - kezdte meg a felzárkózást, ami 10-13-ig sikerült neki. Az utolsó két tust már ismét a dél-koreai adta.

A vereségét követően csalódottan értékelt Szilágyi: "Ez nem az a forma volt, amilyenre egy világbajnokságon szükség van. Bíztam benne, hogy Bazadze és Limbach legyőzése után már menni fog a vívás, de a dél-koreai elleni asszó közepén fegyelmezetlen voltam. Később már azt csináltam, amit valóban akartam, de akkor már késő volt."

"Azt gondoltuk, hogy a grúz ellen kiszenvedett siker, és a mumusnak számító Limbach legyőzése után Gu nem lehet akadály - idézte a vívószövetség honlapja Somlai Bélát, a fegyvernem vezetőedzőjét. - Lehet, hogy ez túlságosan is megnyugtatott bennünket. A meccs egyértelműen a közepén dőlt el, ekkor Áron nem tudott ritmust váltani, és a hihetetlen fizikai adottságokkal rendelkező koreai nagyon elhúzott. Nagy teljesítmény világbajnokságon ötödiknek lenni, de azért most hiányérzetem van."

A másik három magyar közül Decsi Tamás a 28., Gémesi Csanád a 33., Szatmári András pedig az 55. helyen zárt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kórházba került Janukovics

Kórházba került Janukovics

A brit vízumrendszerbe is betörhettek az oroszok

A brit vízumrendszerbe is betörhettek az oroszok

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Roncsból milliárd - csak jó helyen kell csinálni

Roncsból milliárd - csak jó helyen kell csinálni

Miniszteri döntéssel emeltek nagyot az államtitkárok fizetésén

Miniszteri döntéssel emeltek nagyot az államtitkárok fizetésén

Happy TV: élő adásban jelentkezett be a srebrenicai mészáros

Happy TV: élő adásban jelentkezett be a srebrenicai mészáros