szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Aranyérmet nyert a Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám összeállítású csapat a férfiak hagyományos versenyében a varsói öttusa-világbajnokságon.

Egyéniben Kasza szerepelt a legjobban, aki negyedik helyen végzett. Demeter nyolcadik, az egyéni induló Tibolya Péter 14., Marosi pedig 17. lett.

Győzött a 2012-ben is világbajnok orosz Alekszandr Leszun, a dobogóra pedig még az egyiptomi Amro el-Geziri és a cseh Jan Kuf állhatott fel. Csapatban a magyarok mögött a franciák végeztek a második, míg a kínaiak a harmadik helyen.

Kasza és Demeter kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a 2009-ben világbajnok Marosinak viszont - aki vádlisérülés miatt sok edzést kihagyott és a júliusi, székesfehérvári Európa-bajnokságon nem is indult - a nagyon rosszul sikerült vívása után a 36 fős mezőny hátsó régiójából kellett megkezdenie a felkapaszkodást. Ez össze is jött neki, mivel az úszást követően már a 25., a lovaglás befejeztével pedig 22. volt, végül pedig még ezen a helyezésen is tudott öt pozíciót javítani, amire szükség is volt a csapat győzelméhez.

Kasza viszont a vívás, az úszás és a lovaglás után is a közvetlen élmezőnyben állt, a 4x800 méteres, lövészetekkel megszakított futás során pedig a harmadik helyen is haladt. Megelőzte a cseh Jan Kufot, aki azonban a negyedik lövészetig vele futott, majd az utolsó körben el is lépett a magyar versenyzőtől.

Demeter ugyanakkor fokozatosan zárkózott fel. Az első szám után a 19., a 200 méteres úszást követően 13., a Kaszáéhoz hasonlóan hibátlan lovaglása nyomán pedig nyolcadik volt a kombinált szám előtt, amelyben ezt a helyezését sikerült megőriznie.

Tibolya vívott a legjobban, de ő az úszásban és a lovaspályán is pontokat veszített a riválisokkal szemben, ezzel együtt a hetedik helyen állt a kombinált számot megelőzően. Végül hét helyet visszacsúszott.

"Három fiú olyan vívást mutatott be, amivel versenyben maradt. Az utolsó szám előtt ők hárman az első tízben álltak, ami valahol mutatja a magyar öttusasport erejét" - kezdte értékelését az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. "Ádám most rosszul vívott, de utána szépen küzdött ő is. Összességében a fiúk jól úsztak, lovagoltak és kombájnoztak, így végül nagy fölénnyel nyerték meg a csapatversenyt."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világ távoli szegletébe is megérkezett a koronavírus – a Marshall-szigetek eddig úszta meg a járványt

A világ távoli szegletébe is megérkezett a koronavírus – a Marshall-szigetek eddig úszta meg a járványt

Global Times: Fagyasztott élelmiszerekkel is terjedhet a koronavírus

Global Times: Fagyasztott élelmiszerekkel is terjedhet a koronavírus

Még mindig sokan használják szemetesnek a lefolyót

Még mindig sokan használják szemetesnek a lefolyót