szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kihirdették a Hidegkuti Nándor Stadionra kihirdetett tervpályázat eredményeit. A nyertes a Bord Építészt Stúdió Kft. munkája lett.

Lezárult a Hidegkuti Nándor Stadionra kiírt tervpályázat, a győztes a Bord Építész Stúdió Kft., illetve Bordás Péter vezető tervező munkája lett – olvasható az MTK honlapján.

A szeptemberben kiírt tervpályázat célja volt, hogy a teljes bontást követő újjáépítés versengő tervek alapján történjen. Fontos szempont volt, hogy a terv megfeleljen a sportelőírásoknak és a közönség igényeinek.

A tervpályázat végső szakaszába 12 pályamű került, köztük egy holland és egy spanyol tervezőiroda munkája.

©

A pályázatoknak nemcsak az ötezer-ötezer néző befogadására alkalmas, kulturális, közösségi, sportmúzeumi tereket is magában foglaló labdarúgó-stadion megépítésére, hanem annak városi környezetére is javaslatokat kellett tenniük – írják a Deutsch Tamás vezette klub honlapján.

A meghívásos, titkos pályázat a kiírói szándékoknak megfelelően a városias megjelenést mutató, de a stadion arénajellegét is biztosító megoldások versenyévé vált.

A bírálóbizottság figyelembe vette, hogy a pályaművek mennyire felelnek meg a beruházási programnak és a funkcionális követelményeknek, emellett tekintettel volt az építészeti kialakítás minőségére, a környezetbe illeszkedésre, és nem utolsó sorban a gazdaságos üzemeltetés és energiatakarékosság szempontjaira.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Válság? Egy évtizede nem keltek el ilyen gyorsan a Pest megyei családi házak, mint most

Válság? Egy évtizede nem keltek el ilyen gyorsan a Pest megyei családi házak, mint most

Az Orbán-kormánynak ki kellene fordulnia magából, hogy teljesítse Matolcsy ajánlását

Az Orbán-kormánynak ki kellene fordulnia magából, hogy teljesítse Matolcsy ajánlását