szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Berlinben népszavazást szerveznek arról, hogy a lakosság támogatja-e a jelentkezést a 2024-es nyári olimpiára, amennyiben a Német Olimpiai Bizottság Hamburggal szemben a fővárost jelöli ki kandidáló városnak.

A berlini szenátus szeptember 13-át jelölte ki a referendum lehetséges időpontjaként. A fővárosban csaknem két és fél millióan jogosultak véleményt nyilvánítani. A Német Olimpiai Bizottság március 21-én határoz arról, hogy Berlinnel vagy Hamburggal pályázik-e. 

A 2024-es olimpiára eddig hivatalosan Németország (Berlin vagy Hamburg), Boston, valamint Róma jelentette be pályázati szándékát, de Párizs és Isztambul, valamint Doha és a Dél-afrikai Köztársaság is érdeklődik iránta.

A Magyar Olimpiai Bizottság február 6-án tartja rendkívüli közgyűlését, amely arról hivatott dönteni, hogy Budapest pályázzon-e a rendezésre. A rendezési szándékot szeptember 15-éig kell jelezni a NOB-nál, amely 2017-ben Limában jelöli ki a 2024-es házigazdát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

A luxuslakások árait nem törte le a járvány