szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Épp a vb-szervezés közepén, 2016 végén lenne esedékes a szövetség vezetőinek megválasztása, ezért az elnökség előrehozott tisztújításról döntött.

Előrehozott tisztújításról döntöttek a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) rendkívüli elnökségi ülésén szerdán. A tisztújításra a 2017-es vb miatt van szükség.

Guadalajara visszalépése után ugyanis Magyarország vállalta a 2017-es vizes világbajnokság megrendezését.

Gyárfás Tamás elnök közölte, óriási kihívás a vb előkészítése, ugyanakkor a megszokott menetrend szerint épp a vb-szervezés közepén, 2016 végén lenne esedékes a szövetség vezetőinek megválasztása. Ezért az elnökség elfogadta, hogy módosított időpontban, május 22-én tartsák az évi rendes közgyűlést, ahol öt évre választják meg a sportág új vezérkarát.

©

"Szükségszerű az elnök és az elnökség lemondása, hiszen felelőtlenség lenne, ha közel fél évvel a hazai világbajnokság előtt mutatkoznának be a nemzetközi és itthoni partnereiknek mindazok, akik egy 2016 végén rendezett választáson bizalmat kapnak" – jelentette ki Gyárfás Tamás.

Hozzátette: ha a tagság másban látja azt az erőt, ami a sikeres vb-hez szükséges, akkor az elnökség emelt fővel távozik, hiszen úgy helyénvaló, ha a vb sikeréért felelősséget vállalók a tennivalókat az elejétől a végéig viszik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos az Európai Bizottság alelnöke

Koronavírusos az Európai Bizottság alelnöke

Lemondott a Barcelona elnöke

Lemondott a Barcelona elnöke

100 játék lesz rajta, de PC-ként is működik majd az Atari új konzolja

100 játék lesz rajta, de PC-ként is működik majd az Atari új konzolja