szerző:
MTI

Mick Schumacher, a legendás Michael Schumacher 16 éves fia a Forma–4-ben kezdi meg pályafutását szerdán.

Nagy médiaérdeklődés mellett kezdte meg szerdán a tesztelést Mick Schumacher, a hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher 16 éves fia, aki a jövőben a tehetségek számára kiírt Forma–4-ben fog versenyezni.

A tinédzser pilóta márciusban kötött szerződést a Van Amersfoort Racing nevű holland csapattal azok után, hogy tavaly világbajnoki ezüstérmet és Európa-bajnoki címet szerzett korosztálya gokartviadalain.

Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm azt mondta, Mick nem fog nyilatkozni a németországi Oscherslebenben zajló tesztelés csütörtöki zárása után.

A 2012-ben visszavonult, 46 éves Michael Schumacher minden idők legeredményesebb F1-es pilótája. 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, és súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, néhány hónapja pedig a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

Ő maga is gokartversenyeken kezdte karrierjét, és balesetéig fia autósportos útját is egyengette.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!