szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Világversenyeken éremeséllyel induló válogatottakat, a meglévőnél szélesebb utánpótlásbázist, infrastrukturális fejlesztéseket és a sportág eddiginél hatékonyabb népszerűsítését szeretné elérni Kocsis Máté, aki pályázik a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöki posztjára.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be az elnökségbe jelölt csapatát, illetve a programját. Kiemelte, megtiszteltetésnek tartja, hogy felkérték elnöknek, és hangsúlyozta, komoly szakmai stáb áll mögötte.

Kocsis Máté tiszteletbeli elnöknek jelöli Mocsai Lajos "sikerkapitányt", a Testnevelési Egyetem rektorát, akinek "tapasztalatára, tudására, kapcsolataira szüksége van a magyar kézilabdázásnak". Mocsai Lajos elmondta többek között, hogy szeretné, ha a jövőben az eddiginél több fiatal tehetség jutna szóhoz élvonalbeli klubokban. Az ő területe lenne az edzőképzés és a tudományos munkák kidolgozása.

A női válogatottakért és a női utánpótlásért Pálinger Katalin és Radulovics Bojana olimpiai és világbajnoki ezüstérmesek felelnének az elnökségben. A férfi válogatottak és a férfi utánpótlás ügye Marosi László területe lenne. Oláh Sándor az amatőrök ügyének összefogásáért, Bardóczy Gábor a TAO-pénzekért, Győrfi János a sporttudományért és az innovációért, Tállay András a sportegészségügyért és a teljesítménymérésekért felelne az elnökségben. A főtitkár Novák András lenne.

A 33 esztendős Kocsis Máté jelezte: szeretnének csarnokokat építeni, illetve a meglévőket felújítani, hogy még több gyereknek legyen kedve és lehetősége ezt a sportágat választani. Az elnöki program része az az elképzelés is, hogy létrehoznak egy központi adatbázist, amelyben minden játékos szerepel.

Hozzátette: azért is tartották a sajtótájékoztatót a budapesti Tüskecsarnokban, mert szeretnék, ha az új létesítményben a kézilabda nagy teret kapna. Megjegyezte: kívánatos lenne, ha a fővárosban megerősödne a férfi kézilabdázás.

Az MKSZ küldöttgyűlését jövő pénteken tartják. Kocsis mellett a korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes is jelölteti magát. A 2011 júniusa óta elnök, Vetési Iván családi okokra hivatkozva március 5-én jelentette be, hogy nem száll harcba ismét a posztért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!