szerző:
hvg.hu

A korábbi 24,5 milliárd forint helyett egy új kormányhatározat 49 milliárd forintot rendel a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztési feladatokhoz. A Fővárosi Közgyűlés a sporteseményhez kapcsolódó grandiózus tervekre bólintott rá szerdán: lenne például gyalogoshíd a Margitsziget és a pesti oldal között.

49 milliárdot különít el a kormány a 2017-es vizes vb rendezésére - derült ki a Magyar Közlöny kedden kiadott számából.

Az összeget a 2017-es vb-hez kapcsolódó létesítményfejlesztésre, közlekedésfejlesztésre, árvízvédelemre, közműfejlesztésre és egyéb kiegészítő feladatokra különítették el.

Korábbi hírek szerint a sportesemény tervezett összeköltsége 24,5 milliárd forint volt, tehát az jú kormányhatározat szerint éppen a duplájára nőtt az összeg.

Orbán Viktor miniszterelnök a világbajnokság rendezéséről szóló megállapodás aláírásakor azt mondta, ennél nagyobb sporteseményt még sem rendezett Magyarország.

Gyalogoshíd a Margitszigetre, újraálmodott rakpart

A Tarlós István főpolgármester védnöksége alatt álló eseménnyel kapcsolatban szerdán a Fővárosi Közgyűlés hozott egyhangú döntéseket. Megszavazták, hogy a vizes vb-hez kapcsolódóan rendezik a pesti rakpart egy szakaszát a Kossuth Lajos tér és a Dagály fürdő között. A tervek szerint gyalogoshíd kötné össze a Margitszigetet és a pesti oldalt.   

Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség elnöke és Orbán Viktor a megállapodás aláírása után
©

A projekt keretében megtervezendő és megvalósítandó sétány és bicikliút biztosítja majd a közvetlen kapcsolatot a vizes világbajnokság fő helyszínét jelentő új "úszópalota" és a belváros között, déli végén a 2014-ben megújult Kossuth Lajos térhez, északi végén az állami beruházás keretében rendezendő partszakaszhoz csatlakozik – olvasható az elfogadott előterjesztésben.

Mint írták, terveket kell készíteni a Dráva utcai felhajtónál a Margitszigetre vezető gyalogoshíd hídfőjének kialakítására.

A projektbe foglalt partszakasz hossza 3,2 kilométer. Az előkészítési feladatok becslések szerint 200 millió forintba kerülnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!