szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbi 24,5 milliárd forint helyett egy új kormányhatározat 49 milliárd forintot rendel a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztési feladatokhoz. A Fővárosi Közgyűlés a sporteseményhez kapcsolódó grandiózus tervekre bólintott rá szerdán: lenne például gyalogoshíd a Margitsziget és a pesti oldal között.

49 milliárdot különít el a kormány a 2017-es vizes vb rendezésére - derült ki a Magyar Közlöny kedden kiadott számából.

Az összeget a 2017-es vb-hez kapcsolódó létesítményfejlesztésre, közlekedésfejlesztésre, árvízvédelemre, közműfejlesztésre és egyéb kiegészítő feladatokra különítették el.

Korábbi hírek szerint a sportesemény tervezett összeköltsége 24,5 milliárd forint volt, tehát az jú kormányhatározat szerint éppen a duplájára nőtt az összeg.

Orbán Viktor miniszterelnök a világbajnokság rendezéséről szóló megállapodás aláírásakor azt mondta, ennél nagyobb sporteseményt még sem rendezett Magyarország.

Gyalogoshíd a Margitszigetre, újraálmodott rakpart

A Tarlós István főpolgármester védnöksége alatt álló eseménnyel kapcsolatban szerdán a Fővárosi Közgyűlés hozott egyhangú döntéseket. Megszavazták, hogy a vizes vb-hez kapcsolódóan rendezik a pesti rakpart egy szakaszát a Kossuth Lajos tér és a Dagály fürdő között. A tervek szerint gyalogoshíd kötné össze a Margitszigetet és a pesti oldalt.   

Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség elnöke és Orbán Viktor a megállapodás aláírása után
©

A projekt keretében megtervezendő és megvalósítandó sétány és bicikliút biztosítja majd a közvetlen kapcsolatot a vizes világbajnokság fő helyszínét jelentő új "úszópalota" és a belváros között, déli végén a 2014-ben megújult Kossuth Lajos térhez, északi végén az állami beruházás keretében rendezendő partszakaszhoz csatlakozik – olvasható az elfogadott előterjesztésben.

Mint írták, terveket kell készíteni a Dráva utcai felhajtónál a Margitszigetre vezető gyalogoshíd hídfőjének kialakítására.

A projektbe foglalt partszakasz hossza 3,2 kilométer. Az előkészítési feladatok becslések szerint 200 millió forintba kerülnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Már az iPhone-ján is elérheti az Nvidia játékszolgáltatását

Már az iPhone-ján is elérheti az Nvidia játékszolgáltatását

Melania Trump a járvány ellenére megtartja a karácsonyi rendezvényeket

Melania Trump a járvány ellenére megtartja a karácsonyi rendezvényeket