szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azerbajdzsán megfontolja, hogy versenybe szálljon a 2024-es olimpia rendezéséért - közölte Azad Rahimov sportminiszter kedden.

Az azeri rendezéshez szükség lenne arra, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csökkentse a rendező országra rótt terheket - mondta Azad Rahimov.

"Pillanatnyilag túl nagyok az elvárások" - mondta Rahimov, hozzátéve: "lehetetlen", hogy Azerbajdzsán olimpiát rendezzen anélkül, hogy további óriási beruházásokra kényszerülne azokon túl, amelyek a jelenleg Bakuban zajló Európa Játékokra megvalósultak. A sportminiszter kifejtette, a jelenlegi bakui stadion 68 ezer fős, ám az előírás az, hogy a nyitó- és záróünnepséget 80 ezer férőhelyes stadionban kell megrendezni.

Baku megpályázta a 2016-os és a 2020-as olimpiát is, ám a végső szavazási fázisba egyik alkalommal sem jutott el.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) június 10-i közgyűlésén döntött úgy, hogy támogatja a 2024-es olimpia és paralimpia pályázati szándéknyilatkozatának benyújtását. Kedden pedig a Fővárosi Közgyűlés határozatban kimondta, egyetért azzal, hogy Budapest a MOB-bal közösen, az Országgyűlés támogatásával nyújtsa be pályázatát a 2024-es eseményre.

Szintén kedden a Francia Olimpiai Bizottság (CNOSF) bejelentette, hogy Párizs is megpályázza a kilenc év múlva sorra kerülő ötkarikás játékokat. Korábban Róma, Boston és Hamburg jelezte kandidálási szándékát. Jelentkezni idén szeptember 15-ig lehet, a házigazdáról 2017-ben Limában dönt a NOB.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Kiderült, hogy keverhetők az oltások

Ez történt: Kiderült, hogy keverhetők az oltások

Döntött az Európai Bizottság, a Microsofté lehet a Doom és a Fallout is

Döntött az Európai Bizottság, a Microsofté lehet a Doom és a Fallout is

Megvan Dárdai Pál első győzelme

Megvan Dárdai Pál első győzelme