szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A közönség kifütyülte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vezetőit Vancouverben a női világbajnokság vasárnapi döntője után.

A díjátadás előtt a hangosbemondó felkérte a szurkolókat, hogy üdvözöljék a bevonuló tízfős FIFA-küldöttséget, mire a publikum hangos pfújolásba kezdett. A trófeát végül Issa Hayatou, az afrikai szövetség vezetője adta át a fináléban a japánokat 5-2-re legyőző amerikaiaknak.

A kameruni sportdiplomata azután került hálátlan szerepkörbe, hogy Joseph Blatter FIFA-elnök nem utazott el a női vb-re, a CONCACAF-térség futballját irányító Jeffrey Webbet pedig több mint egy hónapja letartóztatták Svájcban.

Blatter vasárnap úgy nyilatkozott, hogy amíg a korrupciós botrány kivizsgálása zajlik, nem vállal "utazási kockázatot". A 79 éves svájci sportvezetőt május végén választották meg ötödik alkalommal a FIFA elnökének, de négy nappal később lemondott.

A tisztújító kongresszus előtt két nappal korrupciós botrány robbant ki, az amerikai hatóságok nevében fellépve hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával. Június elején kiderült, hogy az Egyesült Államokban szövetségi nyomozás folyik Blatter ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!