szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sokkal drágább lesz a 2020-as nyári olimpiára épített nemzeti stadion, mint azt tervezték, így viszont le kell fújniuk a vitorlásversenyekhez tervezett új kikötő építését.

A japánok többsége szerint irreális összeget emészt fel a 2020-as nyári olimpia Nemzeti Stadionjának megépítése, ugyanakkor a kormány szerint már nincs elég idő a tervek megváltoztatására. 

Endo Tosiaki, a közelmúltban kinevezett olimpiai miniszter elmondta, a létesítményt várhatóan 252 milliárd yenért (körülbelül 1,85 milliárd euró) tudják csak megépíteni a korábban becsült 162,5 milliárd yen (1,2 milliárd euró) helyett. A szervezőknek így máshonnan kell komoly összegeket átcsoportosítani, így például nem épül meg az az új kikötő, amely a vitorlásversenyek helyszíne lett volna. "Tisztában vagyok vele, hogy sokan ellenzik a tervet, ezt mutatják a közvélemény-kutatások is" – mondta Endo. 

Simomura Hakubun oktatási és sportminiszter megjegyezte, gondolkodtak a tervek – melyeket a közvélemény többször is kritizált – átalakításán, végül azonban ezt elvetették, mivel a stadionnak a 2019-es rögbi-világbajnokságra el kell készülnie. A stadion építési munkálatait októberben kezdik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a koronavírus-járvány előtt megroppant a fővárosi lakáspiac

Már a koronavírus-járvány előtt megroppant a fővárosi lakáspiac

Saját intézményével ellenőrizné a jogállamiság helyzetét Magyarország és Lengyelország, hogy "ne nézzék bolondnak"

Saját intézményével ellenőrizné a jogállamiság helyzetét Magyarország és Lengyelország, hogy "ne nézzék bolondnak"

Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?

Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?