szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Benedek Tibor, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a csapat kazanyi vizes vb-n nyújtott teljesítményét értékelte egy interjúban. "Egyértelmű, hogy gyorsulnunk kell, akár a kaputól kapuig való átúszásban, akár a betöréseinkben vagy más mozgásainkban" -- fogalmazott. Személyi változásokról egyelőre nem akart beszélni, és arra sem készül, hogy felajánlja lemondását.

Interjút készített a Vlv.hu Benedek Tiborral, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával csütörtökön.

Mint elmondta, még alaposabb elemzés kíván a kérdés, hogy miért nem szerepelt sikeresen a válogatott a kazanyi vizes vb-n. Emlékezetes, a világbajnok csapat a hatodik helyen végzett. "Nagyjából hat meccsről beszélek, és kell is ennyi, hogy megbízható következtetéseket lehessen levonni" – fogalmazott Benedek.

"Az nyilvánvalóan látszik, hogy lassúak vagyunk. Egyértelmű, hogy gyorsulnunk kell, akár a kaputól kapuig való átúszásban, akár a betöréseinkben vagy más mozgásainkban, mert lassúak voltunk" – mondta a szövetségi kapitány.

Mint mondta, a hangulat nem volt rossz, de azt érezte, hogy a két edzésen nem pörög úgy a csapat, ahogy kellene. "Az eredmény azt mutatja, hogy nem" sikerült felpörgetnie őket a meccs közbeni vehemens hergeléssel.

©

A riporter kitért arra, hogy a Hír Tv Kemény Dénes-interjújában felidéztek egy beszélgetést a szövetségi elnök és Benedek között, aminek egyik tartalmi eleme, hogy az ellenfelek már "megtanulták" a magyar csapatot. Benedek erre úgy reagált, valóban meg kell újulniuk, bár nincs rá sok idejük.

Arról viszont nem akart "egyelőre" beszélni, hogy bárkit is lecserélne-e a csapatból, előtte szeretné a játékosokkal együtt kiértékelni a világbajnokságot. Amikor arról kérdezték, hogy Merész Andráshoz, a női szövetségi kapitányhoz hasonlóan felajánlja-e lemondását, úgy felelt: "nem fordult meg a fejemben, ahogy a barcelonai aranyérem után sem. (...) Ugyanolyan gyávaság lett volna részemről akkor lemondani, mint most, ebben a helyzetben, tiszteletben tartva Merész András döntését" – tette hozzá.

A csapat további programjáról azt mondta, indulnak a Világligában, ősszel már lesz két forduló, aztán decemberben három hetet készülnek az Eb-re. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

A túlsúlyosaknak elsőbbséget kellene adni a védőoltáskor egy jelentés szerint

A túlsúlyosaknak elsőbbséget kellene adni a védőoltáskor egy jelentés szerint