szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gerendás György segíti a jövőben - Dabrowski Norbert helyett - Benedek Tibor munkáját a férfi vízilabda-válogatottnál.

"Nem szakmai vagy emberi okai vannak a váltásnak, hiszen kimondottan jó volt a munkakapcsolat közöttünk. Viszont úgy érzem, egy évvel az olimpia előtt kell egy olyan plusz, amelyet egy új ember megjelenése tud okozni. Gerendás György személyét megfelelőnek érzem erre, új lökést tud adni a csapatnak. Karizmatikus szakember, akivel ha jól tudunk együtt dolgozni, az ő energiája mindenképpen plusz erőt adhat a válogatottnak" - mondta a szövetség honlapján a szakvezető, aki egyúttal megköszönte korábbi segítője eddigi munkáját.

A 61 esztendős Gerendás, aki jelenleg a Ferencváros szakmai igazgatójaként dolgozik, 19 év után tér vissza a nemzeti együtteshez, ugyanis az 1996-os atlantai olimpián Horkai György szövetségi kapitány mellett tevékenykedett, azaz edzője volt Benedek Tibornak is. 

"Másfél-két hete beszélgettem Tibivel, azt gondoltam, kíváncsi néhány ember véleményére a rossz világbajnoki szereplés kapcsán, gyűjti a tapasztalatokat azoktól, akiknek ad a véleményére. Elmondtam, mit gondolok, majd átvette a szót és a tárgyra tért: elmondta, szeretné, ha a segédje lennék. Alaposan meglepett, aminek örült. Hazamentem, gondolkodtam, majd újra leültem vele és négy órán keresztül beszélgettünk. Közben természetesen igent mondtam" - mondta a montreali olimpiai bajnok szakember, aki hozzátette, kutya kötelessége volt elvállalni a feladatot, számára a magyar vízilabda a hazát is jelenti, azaz ha a kapitány és a szövetség is úgy érzi, tud segíteni, akkor megpróbálja.

Idén a férfi válogatott a csalódást keltő hatodik helyen végzett a világligában és a világbajnokságon is. Az új idény első fellépése október 20-én, a grúzok elleni hazai világliga-meccs lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban