szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi kellett ahhoz, hogy a nyári kazanyi vb-n elért hatodik hely után bronzot hozzon el a belgrádi Eb-n a férfi vízilabda-válogatott és mi kell ahhoz, hogy a riói olimpián győzzön? Benedek Tibor erről is beszélt a Digi Tv-n.

Kellett egy kudarc, hogy felismerjem, változtatni kell a korábbi módszereken, mondta Benedek Tibor a V-középnek adott nagyinterjúban azzal kapcsolatban, hogy minek köszönhető a belgrádi 3. hely a tavalyi kudarcos év után.

Mint elmondta, nagyon sokat elemeztek, beszélgettek, és ezek nyomán változtatta meg a stábot, hívta a csapathoz Gerendás Györgyöt, és hívott be öt új játékost. Benedek szerint remek játékosok azok is, akik kimaradtak és azok is, akik bekerültek, ugyanakkor az új csapat nagyon jó összetételűre sikeredett, „nagyon jól együtt lévő, együttműködő csapat”.

A beszélgetés során előkerült egy korábbi nyilatkozata is, melyben arról beszélt, hogy lehet érezni, ha 13 ember annyira kiegészíti egymást, hogy akár olimpiai bajnok is lehet. Rió esetében neki az a dolga, hogy ezt a 13 embert megtalálja. A „Mennyire van meg?”-kérdésre azt mondta, hogy reméli, még nincs meg, és hogy ha valaki ebben a csapatban akar bizonyítani, akkor majd tud is.

Benedek szerint kellenek a 13-ba nyerő emberek, kellenek olyanok, akik feláldozzák az egyéni sikereiket, és kellenek olyanok is, akik akarják az egyéni sikert is. Viszont az fontos, hogy ne mindig ugyanaz a három-négy ember akarja azt az adott mérkőzést megnyerni.

A 21 perces interjúban Benedek beszélt még Gerendás György hozzáadott értékéről, Kemény Déneshez fűződő kapcsolatáról, és arról is, hogy mire kellenek a papírjai az időkéréseknél.

A teljes interjú itt látható:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: A járványügyi szakértők szerint még nincs itt a nyitás ideje

Orbán: A járványügyi szakértők szerint még nincs itt a nyitás ideje

Miért a gazdagok lesznek gazdagabbak?

Miért a gazdagok lesznek gazdagabbak?

Belép a 4iG a távközlési piacra

Belép a 4iG a távközlési piacra