szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly az amerikai foci legismertebb szimulátor játéka, az NFL Madden tökéletesen megtippelte a Super Bowl végeredményét, valamint a mérkőzés legjobb játékosát is. Az idei szimulációban az EA Sports játéka alapján egy fergeteges végjátékra lehet számítani a Denver és a Carolina között, rendkívül szoros eredménnyel.

Nem túlzás azt állítani, hogy az EA Sports szimulátora, az NFL Madden az egyik legrészletesebb, legpontosabb sportszimulátor a játékpiacon. Ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy elképesztő mennyiségű statisztikát és adatot vezetnek a játékosokról és a csapatokról, figyelembe véve a formajavulást és a sérüléseket is. Az amerikai szerencsejáték piacon az NFL-mérkőzésekre számtalan fogadási tippet lehet leadni, de csak a statisztikákhoz igazán jól értő elemzők tudnak igazán nagyot szakítani rajta.

Hogy mi történik, ha minden adatot egy programra bíznak, az már a tavalyi év során is kiderült, akkor a játék tökéletes pontossággal adta meg a 49. Super Bowl végeredményét. A New England Patriots 28-24-es sikerét remekül modellezte a program, a mérkőzés legjobbjának választott Tom Brady irányítónak adott 335 yardból 328 jött össze a valóságban, és a 4 touchdown passz is összejött – írja a Nemzeti Sport. Nem mellesleg a részeredményeket is jól tippelte meg a program, a 14-17-es Seattle Seahawks fordítást és a 14-24-es állást is. Bár nem pont a mérkőzés végére, de a hajrában összejött a Patriots fordítása Edelman pontjaival is.

Az idei évre két ellentétes félidőt jósol a program. Az első negyedben a Carolina Panthers komoly lendületet szerez a sokáig csak önmagát kereső Denver Broncos ellen, Cam Newton irányító hívásai rendre jól sülnek el. A nagyszünetre komoly előnyt épít fel a Panthers, 17-0-ás állással várhatják majd a szimuláció szerint a mérkőzés második felét.

A második játékrész viszont már a Payton Manning vezette Denverről szólhat. A Broncos védelme összeáll és rendre megfékezi Newton átadásait, Manning tempós, rövidpasszos dobásaival pedig folyamatosan a red zone-ba ér a Denver, ráadásul az játékokat folyamatosan pontszerzés követheti a játék szerint. A mérkőzés hajrájára már 17-20-as denveri vezetéssel fordulnak a csapatok, ám Newtonnak még lehet egy utolsó húzása a játék végén: az irányító nem talál passzlehetőséget a célterületen, így maga iramodik meg futással a Broncos falának szélén, ahol egy komoly bevetődéssel maga szerzi meg csapata győztes pontját. A játék szerint a fiatal Newton lesz a döntő MVP-je is 216 yardos irányítói teljesítményével.

A drámai végjáték teljesen valószínű, elvégre minden játékból touchdown születhet, de mindenki csak saját felelősségére fogadjon a döntő végkimenetelére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra sztrájk kezdődik Makón, most határozatlan időre szüntetik be a munkát

Újra sztrájk kezdődik Makón, most határozatlan időre szüntetik be a munkát

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

Több ezer euróval húzta le a külföldi szülőket egy budapesti iskola igazgatója

Több ezer euróval húzta le a külföldi szülőket egy budapesti iskola igazgatója